Dallime mes rishikimeve të "County (Shtetet e Bashkuara)"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Në shqip ekziton termi "konte" (shquar. konteja, shumës: kontetë))
No edit summary
Qyteti kryesor quhet "[[County Seat]]", përveç kryeqendrat në [[Louisiana]] quhen "Parish Seat". Qarqet në [[Connecticut]] dhe në [[Rhode Island]] konsiderohen si njësi territoriale ose njësi gjeografike dhe nuk kanë kryeqendra.<ref>http://www.ri.gov/facts/trivia.php - E hapur më 23 janar 2010</ref><ref>http://www.ct.gov/sots/cwp/view.asp?a=3188&q=392376 - E hapur më 23 janar 2010</ref>
 
Numri mesatare i konteve është 62 për çdo shtet federal. Shteti me numrin më të madh të konteve është [[Texas|Teksasi]] me 254 konte, shteti me numrin më të vogël të qarqevekonteve është [[Delaware]] me 3 konte. Në regjistrimin e popullsisë dhe banesave të vitit 2000, mesatarja e popullsisë së një konteje ishte rreth 100,000 banorë. [[Los Angeles County (Kaliforni)|Los Angeles County]] është konteja më e populluar me rreth 9,880,000 banorë (Regj. popullsisë 2009), ai është më madh sa tetë shtete të ShBA-së. Ndërsa [[Loving County (Texas)|Loving County]] është konteja me popullsinë më të vogël, ka vetëm 82 banesa (Regj. popullsisë 2010).
 
== Burimet ==
Anonymous user