Ndryshimi mes inspektimeve të "Namazi"

1.416 bytes removed ,  3 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e 77.28.51.174 (diskutimet) në versionin e fundit nga Tytuu.
(→‎Shih dhe këtë: Falja e Namazit)
v (U kthyen ndryshimet e 77.28.51.174 (diskutimet) në versionin e fundit nga Tytuu.)
 
== Shih dhe këtë ==
* [[Falja e namazit|Falja e namazit"]]
* [[Falja e namazit|....Namazi është dritë{ e zemrës}...<nowiki>''</nowiki> {Transmeton Muslimi} 'Çka mendoni, sikur të ishte një lumë para derës së ndonjërit prej jush, në të cilin do të lahej për çdo ditë nga pesë herë, a do të mbetej në të ndytësi? Thanë;-Nuk do të mbetej kurrfarë ndytësie? Lajmëtari alejhi-selam tha;-Ky është shembulli i pesë kohëve të namazit. All-llahu me faljen e namazeve i shlyen mëkatet.{MutefekunAlejhi} <nowiki>''</nowiki>Pesë namazet prej njërit deri te tjetri, namazi i xhumasë prej njërit deri te tjetri dhe prej ramazani gjer në ramazanin tjetër, janë pastrues të mëkateve në mes tyre, nëse ruheni prej mëkateve të mëdha. {Muslimi} <nowiki>''</nowiki> Abdull-llah Ibn Mes'udi r.a. ka thënë;- E kam pyetur të Dërguarin alejhi,selam; Cila punë është më e dashur te All-llahu i Madhëruar? Tha ;Namazi në kohën e vet.- I thashë; Pastaj cila? Tha ;- Bamirësia ndaj prindërve.- I thashë; Pastaj cila?Tha;- Xhihadi në rrugë të All-llahut.{Mutefekun Alejhi} <nowiki>''</nowiki>Një njeri ka thënë;- O i Dërguar i All-llahut, më trego për një punë që dot më shpie në Xhennet dhe do të më largojë nga Xhehennemi ! I Dërguari alejhi,selam, tha;- Ta adhurosh All-llahun dhe të mos i shoqërosh asgjë, ta falësh namazin, ta ndash zekatin dhe t'i mbash lidhjet farefisnore.{Mutefekun Alejhi}]]
* [[Kibla]]
{{Shtyllat e Islamit}}