Ndryshimi mes inspektimeve të "Difuzion"

18 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v
{{pp}}
'''Difuzioni''' është dukuri fizike e lëvizjeve molekulare, e cila manifestohet në tendencen spontane të molekulave të gazrave dhe të lëngjeve që nga hapësira me përqendrim më të madhëmedha të kalojnë në hapsirë me përqendrim më të vogël.Tedi buze qumeshti.
Pra difuzino njihet edhe si dukuri e shpërhapjes për arsye se molekulat e dy lendëve në gjendje agregate si (lëngët, gazët dhe ngurtë) për shkakë të lëvizjes kaotike të vazhdueshme bashkohen me njëra tjetrën me anë të shpërhapjes së molekulave si pasojë e intensitetit të lëvizjes kaotike.
Difuzino shpjegohet si përzierje e molekulave mes vete duke shfrytëzuar hapësirën ndërmolekulare p.sh marim 1dl fasule dhe 1dl oriz kur ato i përziejm vërejmë se nuk do jenë 2dl fasule-oriz por më pak sepse fasulet kanë hapësira ndërmolekulare (boshe) në të cilat ka depërtuar orizi.
Anonymous user