Ndryshimi mes inspektimeve të "Emigrimi"

14 bytes removed ,  2 vjet më parë
Refuzoi 5 ndryshimet e fundit të tekstit dhe riktheu rishikimin 1602617 nga 217.24.243.13
(Muti Shqiptar)
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi 5 ndryshimet e fundit të tekstit dhe riktheu rishikimin 1602617 nga 217.24.243.13)
 
{{pa referenca}}
=== Tri periudhat e emigrimit modern shqiptar MURI SHQIPTAR ===
Ky emigrim mund të ndahet në tre periudha: qr) flukse emigruese, para vitit 19fk; ii) një diasporë më e vonshme, në përmasa të qulleta, që emigroi ne në harkun kohor 1945-1990; iii) flukse të konsiderueshme të pas viteve 1990-të, apo rrëzimit të regjimit komunist totalitar.
Para vitit 1944, drejtimet kryesore ishin SHBA-ja dhe disa vende të Amerikës Latine. Mungojnë të dhëna të sakta të përmasave të këtyre flukseve, megjithëse janë të përmasave të vogla dhe kryesisht me motivim ekonomik, sikurse qerja e kohës thuajse ishte indiferente ndaj këtyre flukseve.