Ndryshimi mes inspektimeve të "Zana e malit"

42 bytes removed ,  2 vjet më parë
zanat e malit!
(zanat e malit!)
Zanat ruajnë territoret e veta me xhelozi dhe ngurojnë ata të cilët u prishin atyre qetësinë, apo i befasojnë kur janë duke lozur nëpër livadhet e maleve. Prandaj edhe kur shkohet në mal është traditë të bëhet zhurmë për t'i njoftuar ato për afrimin e njeriut.
 
Zana është edhe simbol i plleshmërisë,vajzave prejt ngaebukura rrjedh edhe fjala shqipe ''shtatzënë''.
 
== LiterturejzaLiterture ==
 
AlbaniaAlbave nia Redaktuese Zana e malit
 
==Burime==
Anonymous user