Dallime mes rishikimeve të "Pjesët përbërëse të kompjuterit"

[Redaktim i kontrolluar][redaktim i pashqyrtuar]
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 217.73.141.115) dhe riktheu rishikimin 1718069 nga Mr Robot)
Pajisje me anë të së cilës bëhet e mundur lidhja e internetit përmes linjës telefonike. Mund të jetë në formën e një karte të vendosur në mainboard ose pajisje ejashtme siç është psh printeri.
 
== Karta e rrjetit ==
Kartë rrjeti e cila shërben për lidhjen në rrjet tëkompjuterave duke i lidhur ato fizikisht me anë të kabllove specifikë të rrjetit ose nëse kartaështë Wireless nuk ka nevojë për kabllo për të krijuar rrjetin e kompjuterave.Kushtrim isufi
 
== Njësitë CD/DVD ==
Ndodhen në pjesën e përparme të kasës. Janë pajisjet që lexojnë apo
shkruajnë mbi kompakt disqet (CD) dhe DVD-te.
 
CD ka kapacitet 700 MB
 
DVDcd ka kapacitet 4.7 GB
 
== Njësia Floppy ==
Ndodhet gjithashtu në pjesën e përparme të kasës dhe shërben për të punuar. Jane me madhesi te ndyrshe. Ne kohet e sotme perdoren shume pak
( lexim/shkrim) me disketat kompjuterike.Kane menyre te ngjashme per te mbajtur informacion.Ivetmi ndryshim eshte se ne harddisqe pllakat e diskut jane te forta kurse ne floppy disku eshte i elastik dhe i lyer me material ferromagnetik dhe leximi behet me prekje ( kokat e leximit prekin mbi siperfaqen e dikut).
Anonymous user