Ndryshimi mes inspektimeve të "Lidhja Botërore e Myslimanëve"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
'''Liga Botërore e MyslimanëveMuslimanëve''' ([[Gjuha arabe|Arabisht]]: '''رابطة العالم الإسلامي''') është [[Organizata joqeveritare|organizatë jo-qeveritare]] bazuar në [[Meka|Mekë]], [[Arabia Saudite]] që përhap mësimet islame.<ref name=pew2010>{{cite web|url=http://www.pewforum.org/2010/09/15/muslim-networks-and-movements-in-western-europe-muslim-world-league-and-world-assembly-of-muslim-youth/|title=Muslim World League and World Assembly of Muslim Youth|date=15 Sep 2010|work=Pew Research Center}}</ref><ref>{{cite web|quote=The movement for Pan-Islamic unity, however, was not without some results. Its tenacious adherence to the concept of a united world of Islam ultimately triumphed in the 1960 S, when new and more vigorous attempts to develop bonds among Muslim countries emerged. The Saudi crown prince, later King Fayṣal, led this new effort, motivated by his desire to contain Egyptian president Gamal Abdel Nasser's Arab nationalism. He toured Pakistan, Iran, Jordan, Sudan, Turkey, Morocco, Guinea, Mali, and Tunisia advocating an Islamic ummah. In 1962 Saudi Arabia also established a philanthropic organization, the Muslim World League (Rābiṭat al-ʿĀlam al-Islāmī) to combat socialism and secularism.|title=Organization of the Islamic Conference|author1=Golam W. Choudhury |author2=James Piscatori |author3=Saad S. Khan |work=The Oxford Encyclopedia of the Islamic World|url=http://www.oxfordislamicstudies.com/article/opr/t236/e0608}}</ref> Organizata jo-qeveritare u financua nga qeveria arabe prej fillimit të saj më 1962,<ref>{{cite book|title=Islam in the World Today: A Handbook of Politics, Religion, Culture, and Society|url=https://books.google.com/books?id=-dM4hPlxMw8C&pg=745|publisher=Cornell University Press|isbn=0-8014-6489-7|pages=745–}}</ref> me këtë kontribut u rrit deri rreth 13 milionë dollarë më 1980.<ref name=pew2010/>
 
[[Abdallah Ben Abdel Mohsen etAt-Turki]] është Sekretari i Përgjithshëm.<ref name=pew2010/> Organizata përhap fenë islame, duke inkurajuar [[Dauah|Davetin]] dhe konvertimin e jo-myslimanëvemuslimanëve, dhe promovon apologjetikë kundër kritikave të Islamit.
 
==Historia==
Liga Botërore e MyslimanëveMuslimanëve u themelua gjatë një takimit të Koferencës Gjenerale Islamike, e cila u mbajtë në Mekë më 14 Dhul-Hixhe 1381 (18 maj 1962).
 
Pas një takimi të 22 udhëheqësve fetarë myslimanë të mbajtur në vitin 1962, Liga Botërore e Myslimanëve e pa dritën nën kujdesin e princit [[Feisal ibn Abdulaziz|Feisal]].
 
==Qëllimi==
*Formimi i opinionit publik islam në lidhje me çështjet e ndryshme të shqetësimit të myslimanëvemuslimanëve, në suazat e Kuranit të Shenjtë dhe Sunnetit
*Luftimi i inkursioneve ideologjike dhe mendimi i gabuar.
*Përkrah lirinë e predikimit në rrugën e Allahut.
*Përpjekja për të mbrojtur xhamitë dhe pronat e xhamisë kundër sulmit.
*Ruajtja e dhuntive islame.
*Mbrojtja e të drejtave të pakicave myslimanemuslimane.
 
==Këshilli Përbërës==
Këshilli Përbërës është autoriteti më i lartë në Ligën Botërore të MyslimanëveMuslimanëve. Këshilli përbën gjashtëdhjetë dijetarë myslimanëmuslimanë që përfaqëson njerëzit dhe pakicat myslimanemuslimane. Anëtarët emërtohen sipas vendimit të Këshillit.
 
==Referencat==