Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Sigurimi i cilësisë/Lista"

Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(→‎Krimbat e shtypur: seksion i ri)
 
Teoria moderne atomike përbën bazën mbi të cilën u ndërtua kimia moderne.
 
== Krimbat e shtypur ==
 
Krimbat e shtypur jane nje grup i madh qe i perfshin si forma te lira dhe parazitore.Format e lira jetojn ne dete,ujra dhe ne toke.Keto shtaze trupin e kane me te nderlikuar se sfungjeret dhe knidaret.Rendom levizin ne nje drejtim perpara.Mu per kete arsye shqisat dhe qelizat nervore i kane perqendruara ne rajonin e kokes qe edhe dallohen nga pjesa tjeter e trupit.Ndryshe nga knidartqe kishin simetri rrezore,krimbat e shtypur kane simetri dy ansore.Teketa krimba dallojn pjesen shpindore e barkore dhe anen e majte dhe te djathte te trupit,qe eshte karakteristike per shumicen e shtazve duke perfshir edhe njeriu.Ne grupin e krimbave te shtypur bejne pjese:Planarieta,kelbazatdhe shiritet.
Anonymous user