Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuhët perendimore gjermanike"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Gjuhët gjermane perëndimore përbëjnë më të mëdhenjtë nga tre degët e familjes gjermane të gjuhëve (të tjerët janë gjermanishtet veriore dhe gjuhët gjermanike të zhduku...)
 
 
Tre gjuhët më të përhapura gjermane janë anglisht, gjermanisht dhe holandisht. Familja gjithashtu përfshin gjuhë të tjera të larta dhe të ulëta gjermane, duke përfshirë hebreisht, përveç gjuhëve të tjera franko-franceze, si ato luksemburgase dhe afrikane (të lidhura ngushtë, por të ndara nga holandishtja) dhe gjuhët ingvaonike pranë anglishtes, siç janë gjuhët Frisian dhe Skocisht. Përveç kësaj, disa creoles, patois, dhe pidgins janë të bazuara në holandisht dhe anglisht si ata ishin gjuhë të perandorive koloniale.
[[Kategoria:Gjuhët perendimore gjermanike]]
[[Kategoria:Gjuhët gjermanike]]