Dallime mes rishikimeve të "Historia e Jordanisë"

No edit summary
 
=== Periudha e Mesjetës deri në Luftën e Parë Botërore ===
Për shkak të afërsisë me Damaskun, Transjordania u bë në shekullin XVII zemra e Perandorisë Islamike Arabe. Fazat e Califateve të ndryshëm, duke përfshirë Perandorinë Rashidune, Perandorinë Umajade dhe Perandorinë Abasite, kontrolluan rajonin. Pas rënies së Abasitëve, ajo u qeveris nga disa fuqive luftuese përfshirë Mongolët, kryqtarët, Ajubidët dhe Mamlukët derisa ajo u bë pjesë e Perandorisë Osmane në 1516<ref name="Cambridge 498">{{cite book|url=https://books.google.com/books?id=i0KYzOISv_4C&pg=PA498|page=498|publisher=Cambridge University Press|year=1998|title=The Cambridge history of Egypt|author=M. W. Daly, Carl F. Petry}}</ref>.
 
Kalifët umajadë ndërtuan zona rurale si Qasr Mshatta, Qasr al Hallabat, Qasr Kharana, Qasr Tuba, dhe Qasr Amra. Kështjellat e ndërtuara në mesjetën e vonëshme duke përfshirë Ajloun, Al Karak, dhe Qasr Azraq, u përdorën në periudhat e Ajubidëve, Kryqtarëve, dhe Mamlukëve.