Ndryshimi mes inspektimeve të "Guajana Franceze"

v
rregullime mark up-i duke përdorur AWB
v
v (rregullime mark up-i duke përdorur AWB)
 
'''Guajana Franceze''' ([[Frëngjisht]]: ''Guyane française'', zyrtarisht ''Guyane'') është një [[departement përtej detit]] (DPD) (Frëngjisht: ''département d'outre-mer'', ose ''DOM'') i [[Francë]]s, që ndodhet në bregdetin verior të [[Amerika Jugore|Amerikës Jugore]]. Si edhe DPD-të tjera, Guajana Franceze është një nga 26 [[rajonet e Francës]]. Ajo është pjesë e integruar e [[Francë]]s, dhe monedha e saj është [[euro]].
 
 
== Historia ==
'''{{Artikulli kryesor|Historia e Guajanës Franceze}}'''
 
 
== Gjeografia ==
 
{{Departamentet e Francës}}{{Rajonet e Francës}}{{AmerikaJugore}}
 
 
{{Portal|Franca}}
 
{{gjeo-cung}}
[[Kategoria:Departamentet e Francës|Guajana Franceze ]]
[[Kategoria:Nënndarjet e Francës|Guajana Franceze]]
[[Kategoria:Guianë Franceze]]
 
 
{{gjeo-cung}}