Ndryshimi mes inspektimeve të "Meg Whitman"

2.761 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Whitman shërbeu si Presidente dhe Drejtore Ekzekutive e eBay, nga viti 1998 deri në vitin 2008. Gjatë 10 viteve Whitman me kompaninë, ajo mbikqyri zgjerimin e saj nga 30 punonjës dhe 4 milion dollarë në të ardhurat vjetore, në më shumë se 15,000 punonjës dhe 8 miliardë dollarë në të ardhurat vjetore. Në vitin 2014, Whitman u emërua në listën Forbes të 100 grave më të fuqishme në botë.<ref name=Forbes14>{{cite web|title=The World's 100 Most Powerful Women|url=https://www.forbes.com/power-women/list/#tab:overall|website=Forbes|publisher=Forbes|accessdate=24 June 2014}}</ref>
 
Në vitin 2008, Whitman u citua nga The New York Times si një ndër gratë që ka gjasa të bëhet presidentja e parë femër e Shteteve të Bashkuara.<ref name="Zernike2008">{{cite news |first=Kate |last=Zernike |title=She Just Might Be President Someday |url=https://www.nytimes.com/2008/05/18/weekinreview/18zernike.html |work=New York Times |date=May 18, 2008 }}</ref> Në shkurt të vitit 2009, Whitman njoftoi kandidaturën e saj për Guvernatoren e Kalifornisë, duke u bërë gruaja e tretë në një periudhë 20-vjeçare për të kandiduar për këtë zyrë. Whitman fitoi republikën primare në qershor të vitit 2010. Gruaja e katërt më e pasur në shtetin e Kalifornisë me një vlerë neto prej 1.3 miliard dollarësh në vitin 2010,<ref>{{cite news|url=https://www.forbes.com/lists/2010/10/billionaires-2010_Margaret-Whitman_5AW7.html |title=#773 Margaret Whitman |work=Forbes|date=February 12, 2010 |accessdate=August 29, 2010}}</ref> ajo shpenzonte më shumë nga paratë e veta në garë sesa çdo kandidat tjetër politik i shpenzuar në një zgjedhje të vetme në historinë amerikane,<ref>{{cite news|author=York, Anthony|title=Whitman becomes biggest-spending candidate on a single campaign in U.S. history [Updated]|date=September 15, 2010 |url=http://latimesblogs.latimes.com/california-politics/2010/09/whitman-becomes-biggest-spender-in-american-political-history.html|work=The Los Angeles Times|publisher=Tribune Company|accessdate=November 1, 2011}}</ref><ref name="washingtonpost1">{{cite news|last=Cha|first=Ariana Eunjung|title=Former eBay CEO Meg Whitman breaks campaign financing records with $119&nbsp;million contribution|url=http://voices.washingtonpost.com/political-economy/2010/09/former_ebay_ceo_meg_whitman_br.html|accessdate=October 4, 2010|newspaper=The Washington Post|date=September 16, 2010}}</ref> duke shpenzuar 144 milion dollarë nga pasuria e saj dhe 178.5 milion dollarë në total, duke përfshirë para nga donatorët.<ref>{{cite news|agency=Associated Press|title=Final Meg Whitman tally: $178.5M|date=January 11, 2011|url=http://www.salon.com/2011/02/01/us_calif_governor_s_race/|work=Salon|accessdate=May 1, 2011}}</ref> Whitman u mund nga ish guvernatori Demokrat Jerry Brown në zgjedhjet qeveritare të Kalifornisë në vitin 2010 nga 54% në 41%.<ref name="MegLoses">{{cite news |first=Philip |last=Caulfield |title=Meg Whitman loses California governor race despite $160&nbsp;million tab; Jerry Brown wins for 3rd time |url=http://www.nydailynews.com/news/politics/2010/11/03/2010-11-03_meg_whitman_loses_california_governor_race_despite_140_million_tab_jerry_brown_w.html |work=[[Daily News (New York)|Daily News]]|location=New York|date=November 3, 2010 |accessdate=November 4, 2010}}</ref>