Dallime mes rishikimeve të "Meg Whitman"

142 bytes removed ,  3 vjet më parë
 
===eBay===
Whitman iu bashkua eBay në mars 1998, kur kishte 30 punonjës<ref>{{cite news|author=Thomas, Owen|title=eBay founder fact checks John McCain|url=http://valleywag.com/5060675/ebay-founder-factchecks-john-mccain|date=October 8, 2009|work=Valleywag|publisher=Gawker Media|accessdate=March 4, 2009}}</ref> dhe të ardhura prej rreth 4 milion dollarë. Gjatë kohës së saj si CEO, kompania u rrit në rreth 15,000 punonjës dhe 8 miliardë dollarë në të ardhurat vjetore deri në vitin 2008.<ref>"Meg Whitman right for job". ''Santa Maria Times''. December 9, 2009</ref> Originally, when Whitman had joined eBay, she found the website as a simple black and white webpage with [[Courier (typeface)|courier font]]. Fillimisht, kur Whitman kishte hyrë në eBay, ajo gjeti faqen e internetit si një faqe të thjeshtë të zezë dhe të bardhë me font korrier. Në ditën e saj të parë, faqja ra për tetë orë.<ref name=arc>{{Cite book|title=The arc of ambition: defining the leadership journey|last=Champy, Nohria|first=James, Nitin|publisher=Basic Books|year=1999|page=95|isbn=978-0-7382-0103-0}}</ref> Ajo besonte se faqja ishte konfuze dhe filloi duke ndërtuar një ekip të ri ekzekutiv. Whitman e organizoi kompaninë duke e ndarë atë në njëzet e tre kategori biznesi. Më pas, ajo caktoi drejtuesit e secilit, duke përfshirë rreth 35,000 nënkategori. [27] Në vitin 2004, Whitman bëri disa ndryshime kryesore në ekipin e saj të menaxhimit. Jeff Jordan mori përsipër PayPal-in, Matt Bannick mori kontrollin e operacioneve ndërkombëtare dhe Bill Cobb u vu nën kontrollin e operacioneve të SHBA-së,<ref>{{Cite book|title=Strategic management: competitiveness and globalization|last=Michael, Duane, Robert|first=Hitt, Ireland, Hoskisson|publisher=Cengage South-Western|year=2006|page=82|isbn=978-0-324-31694-0}}</ref> i cili ka logon e gjallë të SHBA-së, ndërsa çdo faqe ndërkombëtare ka një markë unike.
[[File:EBay former logo.svg|200px|thumb|right|eBay's logo prior to Sept 2012.]]