Ndryshimi mes inspektimeve të "Michelle Pfeiffer"

==Karriera==
===1978–1982: Aktrimi i hershëm===
Shfaqjet e hershme të akt rimit të Pfeiffer përfshinin role të televizionit në Fantasy Island,<ref name="Egan">{{cite news |url=https://www.nytimes.com/1995/08/06/movies/michelle-pfeiffer-sensuous-to-sensible.html?pagewanted=4&src=pm |title=Michelle Pfeiffer, Sensuous to Sensible |date=August 6, 1995 |accessdate=July 16, 2011 |newspaper=The New York Times |publisher=The New York Times Company |first=Tim |last=Egan}}</ref> Delta House dhe Cats BAD ndër të tjera. Ajo ishte një nga kandidatët për të dëgjuar si zëvendësuese për Kate Jackson në serinë televizive Charlie's Angels në vitin 1979, edhe pse pjesa shkoi në Shelley Hack. Ajo kishte role të vogla në disa filma teatralë, përfshirë "Falling in Love Again" (1980) me Susannah York, The Hollywood Knights (1980) përballë Tony Danza dhe Charlie Chan dhe mallkimi i Mbretëreshës së Dragoit (1981) me shumë sukses në zyrën kritike apo në kuti. Pfeiffer më vonë tha për punën e saj të hershme në ekran: "Më duhej të mësoja se si të veproja ... Ndërkohë, unë isha duke luajtur bimbos dhe duke u futur në pamjen time." Ajo u shfaq në një reklamë televizive për sapun Lux,<ref>{{cite magazine |title=Weekly Review |magazine=Weekly Review |publisher=Weekly Review Ltd |year=1983 |issue=1186 |page=96}}</ref> dhe mori mësime aktive në Beverly Hills Playhouse, para se të shfaqej në tre filma të tjerë televiziv - Callie dhe Son (1981) me Lindsay Wagner, The Children Nobody Wanted (1981) dhe një xhirim filmi televiziv në vitin 1981 nga Splendor Bari.
 
Më pas, ajo u ul me rolin e saj të parë të filmit si Stephanie Zinone në Grease 2 (në vitin 1982), vazhdim i filmit muzikor Grease (në vitin 1978) Filmi ishte një dështim kritik dhe komercial, dhe publikimi i solos "Cool Rider" i Pfeiffer nga fonogrami i filmit në PolyGram nuk arriti të futej në listat e muzikës. Megjithatë, Pfeiffer mori një vëmendje pozitive për performancën e saj, sidomos nga The New York Times, e cila tha: "Edhe pse ajo është një prurje relativisht e re e ekranit, Miss Pfeiffer arrin të duket shumë më e pasigurt dhe e rehatshme se kushdo tjetër në cast".<ref>{{cite news |last=Maslin |first=Janet |url=https://movies.nytimes.com/movie/review?_r=1&res=9d02efdb143bf932a25755c0a964948260 |title=Grease 2 (1982): More Grease |newspaper=The New York Times |date=June 11, 1982 |accessdate=April 25, 2011}}</ref> Megjithë ikjen nga kritikat, agjenti i Pfeiffer më vonë pranoi se shoqërimi i saj me filmin nënkuptonte se "ajo nuk mund të merrte ndonjë punë, askush nuk donte ta punësonte".<ref name="thompson">{{cite book |last=Thompson |first=Douglas |title=Pfeiffer: Beyond the Age of Innocence |publisher=Warner Futura |year=1995 |isbn=978-0-7515-1030-0}}</ref>
 
==Referenca==