Ndryshimi mes inspektimeve të "Michelle Pfeiffer"

Pfeiffer u hodh kundër llojit, si vejushë e gangsterit të vrarë, në komedinë e mafies së Jonathan Demme të martuar me Mob (1988), përballë Matthew Modine, Dean Stockwell dhe Mercedes Ruehl. Për rolin e Angela de Marco, ajo veshi një parukë të zezë me kaçurela dhe një theks të Bruklinit,<ref name="yahoo">{{cite web |url=https://movies.yahoo.com/movie/contributor/1800016613/bio |title=Michelle Pfeiffer biography |website=Yahoo Movies |publisher=Yahoo! |accessdate=April 27, 2011}}</ref> dhe mori nominimin e saj të parë të Artë Globe si aktorja më e mirë në një film muzikor ose komedi, duke filluar një seri gjashtëvjeçare me radhë Emërimet e aktores në Globat e Artë. <ref>{{cite web |url=http://movies.msn.com/celebrities/celebrity-awards-and-nominations/michelle-pfeiffer/?ipp=15&startingItem=31 |title=Michelle Pfeiffer – awards and nominations |website=MSN Movies |publisher=Microsoft Corporation |accessdate=April 27, 2011}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.goldenglobes.org/browse/member/29761 |archive-url=https://web.archive.org/web/20060521180439/http://www.goldenglobes.org/browse/member/29761 |dead-url=yes |archive-date=May 21, 2006 |title=Michelle Pfeiffer |website=Golden Globe Awards |publisher=Hollywood Foreign Press Association |accessdate=July 11, 2011 }}</ref> Pfeiffer u shfaq më pas si restauranteuse elegant Jo Ann Vallenari në Tequila Sunrise (1988) përballë Mel Gibson dhe Kurt Russell, por pati dallime kreative dhe personale me drejtorin Robert Towne, i cili më vonë e përshkroi atë si aktoren "më të vështira" me të cilën ka punuar ndonjëherë.<ref>{{cite web |url=http://www.pfeiffertheface.com/M_1988_CT.htm |title=Tequila Sunrise: Michelle Pfeiffer |website=Pfeiffertheface.com |accessdate=October 23, 2008}}</ref>
 
Në rekomandimin personal të Demme, Pfeiffer u bashkua me aktorët e rrezikshëm të Stephen Frears (1988) së bashku me Glenn Close dhe John Malkovich, duke luajtur me viktimën e virtytshme të joshjes, Madame Marie de Tourvel. Performanca e saj fitoi brohoritjen e saj të përhapur; Hal Hinson nga The Washington Post e pa rolin e Pfeiffer si «më pak të dukshme dhe më të vështira.» Asgjë nuk është më e vështirë të luajë sesa virtyt, dhe Pfeiffer është mjaft i zgjuar që të mos provojë, por ajo e mishëron atë. është një pasuri e madhe dhe mënyra si përdoret e bën atë të duket një aspekt i spiritualitetit të saj ". [26] Ajo fitoi çmimin BAFTA për Aktoren më të Mirë në një Rolin Mbështetës<ref>{{cite news |url=https://www.washingtonpost.com/wp-srv/style/longterm/movies/videos/dangerousliaisonsrhinson_a0a8d4.htm |title=Dangerous Liaisons |newspaper=The Washington Post |date= January 13, 1989 |accessdate=October 23, 2008}}</ref> dhe mori nominimin për Çmimin e Akademisë për Aktoren më të Mirë Mbështetëse.<ref>{{cite web |url=http://www.bafta.org/awards/film/nominations/?year=1989 |title=Past winners and nominees – Film nominations 1989 |website=British Academy of Film and Television Arts |accessdate=April 28, 2011 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20110525123102/http://www.bafta.org/awards/film/nominations/?year=1989 |archivedate=May 25, 2011 |deadurl=no |df=mdy }}</ref> and received a nomination for the [[Academy Award for Best Supporting Actress]].<ref>{{cite web |url=http://www.oscars.org/oscars/ceremonies/1989 |title=61st Academy Awards winners |website=Academy of Motion Picture Arts and Sciences |accessdate=April 28, 2011}}</ref>
 
==Referenca==