Ndryshimi mes inspektimeve të "Punë dhe ditë"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Erga kai hemerai''' (Punë dhe ditë) është vepër e poetit [[Hesiodi]]. Kjo është vepra më e përsosur e tij dhe në të jepen kryesisht udhëzime për bujqësinë, për mënyrat e punimit të tokës dhe një kalendar për bujqit. Ai në këtë vepër thekson se toka duhet punuar në kohë të përshtatshme. Po kështu, Hesiodi përshkruan e një realizëm marrëdhëniet shoqërore të kohës së tij dhe luftën e fuqizimit të aristokracisë fisnore. Në këtë poemë gjejmë të dhëna të rëndësishme për fshatrat e Greqisë antike si dhe për teknikat e ekonomisë. Në to thuhet se puna nuk është turp, se turp është dembelia dhe se puna i sjell njeriut pasuri dhe pavarësi.
 
Në veprën Punë dhe ditë, Hesiodi jep të dhëna mbi tokën e [[Epiri]]t në poemën Carmina (Fragment 134 (156)).