Hape menynë kryesore

Changes

v
rregulllime duke përdorur AWB
[[Judaizëm|Judaizmi]] e ushtron [[riti]]n e pastrimit me zhytje në ujë, dhe [[Ungjilli|ungjijtë]] tregojnë që [[Gjon Pagëzori]] e pagëzoi Jezusin.
 
== Në krishterimkrishtërim ==
[[Skeda:Child baptism with water.jpg|thumb|200px|Pagëzimi i një foshnjeje.]]
[[Kisha Katolike|Kisha katolike romake]], [[kisha ortodokse]] dhe shumica e [[Kisha protestante|kishave protestante]] ushtrojnë pagëzimin e fëmijëve. Pagëzimi ishte një rit i rëndësishëm në qindvjeçarin e 1, dhe pagëzimi i fëmijëve u shfaq në qindvjeçarin e 3.