Dallime mes rishikimeve të "Drama"

43 bytes added ,  4 vjet më parë
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 31.22.55.118) dhe riktheu rishikimin 1773245 nga 1l2l3k)
Në kohërat e hershme mbizotëronte shkrimi i dramës në vargje por sot ajo shkruhet në prozë, pasi proza i ofron asaj më shumë mundësi shprehëse se sa poezia. Tematika e dramës është e afërt me atë të prozës(teme historike, temë shoqërore, temë erotike, temë filozofike etj.). Në varësi të tematikës kemi disa lloje dramash: dramë historike, dramë shoqërore etj. Konfliktet e dramës janë konflikte të zakonshme që ndodhin në jetën e përditshme njerëzore.
 
Si ndër tri dramat e para shqiptare janë : "Emira" e [[Anton Santori]]t 1885 , "Sofonisba" e [[Jeronime De Rada]]s , dhe "Besa" e [[Sami Frashëri]]t Autorë tanë të dramës njihen Anton Santori , Sami Frashëri, Pashko Babi, Shtjefen Gjeqovi, Mihal Grameno, Namik Delvina, Kristo Floqi, Gjergj Fishta, Anton Pashku, Haqif Mulliqi, Azem Shkreli, Teki Dërvishi, Ymer Shkreli, Sabri Hamiti, Rexhep Qosja, Mehmet Kraja etj.
 
Veprat dramatike në përgjithësi ndahen në disa lloje:
Anonymous user