Dallime mes rishikimeve të "Mitrovica Veriore"

ska përmbledhje të redaktimeve
Mitrovica është e zhvilluar shumë vetëm nga Minera gjigante e Trepçës kur merë hovë edhe Industria në këtë rajon edhe Hekurudha,Por Gjatë luftës së fundit në Kosovë 98/99 u Shkatrua e gjithë sistemi ekonomik i Kosovës duke e lënë Mitrovicën në krizë por më shumë e pësuan Shqiptarët në pjesen Veriore.
Pas Përfundimit të luftës së Kosovës Shqiptarëve ju ndalua që të vendosen në veri të vendit nga KFOR-i Francez të cilën u ballafaquan me protesta të shumta nga Shqiptarët dhe se më pas i'u bënë thirrje për gjak ftotësi Protesta më e madhe ishte ajo e vitit 17 mars 2004 të cilën patë shumë dëme materiale.<ref>Mitrovica Veriore</ref>
 
[[Mitrovica Veriore]]
== Shih edhe ==
[[Mitrovica Veriore]]
 
== Referenca ==
Anonymous user