Dallime mes rishikimeve të "Leonidha Naçi"

v
ca permiresime te vockla
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (ca permiresime te vockla)
'''Leonidha Naçi''' (1875-1940) ishte mesues shqiptar i shkollës së parë shqipe të Muradijes, dhe delegat në [[Kongresi i Manastirit|Kongresin e Manastirit]] më 1908.
'''Leonidha Naçi''' (1875-1940) ishte nga Vlora dhe prandaj emrin e tij e mban sot një rrugë atje, ku ka qenë mësues i shkollës së parë shqipe të Muradijes. Kishte ndjekur studimet në Bukuresht e në Athinë dhe mendohet se ishte mësues edhe në Korfuz në një shkollë tregtare. Ishte delegat i Vlorës (Labërisë) në Kongresin e Manastirit më 1908. Është interesuar për dorëshkrimin e “Fjalorit të gjuhës shqipe” të K. Kristoforidhit që më 1894, madje ka shkruar (1937) se e kishte në duar, përpara sesa ta merrte për botim Diogjen Haritoja. Më 1928 do të merrte pjesë në një nga mbledhjet për të ngritur sërish “Komisinë letrare” sipas asaj të dhjetë vjetëve më parë në Shkodër.
==Jeta==
'''Leonidha Naçi''' (1875-1940)lindi ishtene nga[[Vlorë]] Vlorame dhe prandaj emrin e tij e mban sot një rrugë atje, ku ka qenë mësues i shkollës së parë shqipe të Muradijes1875. KishtePasi ndjekurndoqi studimet në Bukuresht e në Athinë dhe, mendohet se ishte mësues edhe në Korfuz në një shkollë tregtare. Ishte delegat i Vlorës (Labërisë) në [[Kongresi i Manastirit|Kongresin e Manastirit]] më 1908. Është interesuar për dorëshkrimin e “Fjalorit të gjuhës shqipe” të K.[[Kostandin KristoforidhitKristoforidhi]]t që më 1894, madje ka shkruar (1937) se e kishte në duar, përpara sesa ta merrte për botim Diogjen Haritoja. Më 1928 do të merrtemori pjesë në një nga mbledhjet për të ngritur sërish “Komisinë letrare” sipas asaj të dhjetë vjetëve më parë në Shkodër.
 
Emrin e tij e mban sot një rrugë në Vlorë.
 
==Referenca==
{{reflist}}
 
{{biografi-cung}}