Ndryshimi mes inspektimeve të "Abdulhusejn Emini"

Skeda Allama_Amini.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Dyolf77
(→‎top: përmirësime teknike duke përdorur AWB)
(Skeda Allama_Amini.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Dyolf77)
[[Skeda:Allama Amini.jpg|thumb|Abdul Husejn Amini]]
'''Shejh Abdul Husejn Amini''' (1902-1970) ishte dijetarë, juristë dhe teologë shia. Ai lindi në qytetin [[Sarab]] afër [[Tabriz]]it, babai i tij Mirza Ahmed Amini dhe gjyshi i tij Nexhef Ali ishin jurista të qytetit.<ref>{{cite web|url=http://www.iranicaonline.org/articles/amini-shaikh-abd-al-hosayn-also-known-as-allama-ye-amini-1320-90-1902-70-shiite-scholar-and-author-of-the-encyclopedic-al-gadir-fil-ketab-wal-sonna-wal-adab |title=AMĪNĪ, SHAIKH ʿABD-AL-ḤOSAYN – Encyclopaedia Iranica |publisher=Iranicaonline.org |date= |accessdate=2014-07-23}}</ref>