Dallime mes rishikimeve të "Fakulteti i Shkencave të Natyrës i Universitetit të Tiranës"

v
shtim informacioni
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
v (shtim informacioni)
{{Infobox university
|name=Fakulteti i Shkencave Natyrore
|image= [[Skeda:Fakulteti i Historisë dhe Filologji.jpg.png|180px|Stema e Fakulteti të Historisë dhe Filologjisë]]
|latin_name=
|established=1951
|type=Publik. Nivele studimi: [[Bachelor]], [[Master]], [[Doktor i Shkencave|Doktoraturë]]
|staff=
|rector=Prof. Dr. [[Spiro Drushku]]
|city=[[Tirana]]
|country=[[Shqiperia]]
|affiliations=
|website=www.fshn.edu.al
|motto=
|calendar= Semester
|endowment=Financohet nga [[Qeveria Shqiptare]]
}}
'''Fakulteti i Shkencave të Natyrës''' është qendra kryesore në Shqipëri për përgatitjen e specialistëve të lartë në matematikë, fizikë, kimi, biologji dhe informatikë; ai është nga institucionet më të rëndësishme për përgatitjen e mësuesve për shkollat e mesme në këto disiplina.
 
Në Fakultetin e Shkencave të Natyrës studiojnë çdo vit mbi 2.600 studentë, rreth 2.250 prej të cilëve në kohë normale.<br />
Gjithsej ofrohen mbi 10 diploma universitare: 2 në matematikë, 2 në fizikë, 2 në biologji, 3 në kimi, 1 në informatikë. Gjithashtu, në mjediset e Fakulteti i Shkencave të Natyrës-së kryejnë laboratorët dhe seminaret, shpesh edhe leksionet në lëndët e Biologjisë së Përgjithshme, Kimisë, Fizikës dhe Botanikës, gjithë studentët e degëve Mjekësi, Farmaci dhe Stomatologji, të Fakultetit të Mjekësisë, UT.
 
== Organizimi i Fakultetit në Departamente ==
Në Fakultetin e Shkencave të Natyrës gjenden këto departamente<ref name="Universiteti i Tiranës">{{cito uebin|last1=Universiteti i Tiranës|first1=Universiteti i Tiranës|title=Fakulteti i Shkencave Natyrore|url=http://www.unitir.edu.al/index.php/sq/2014-07-09-10-56-45/fakultetet/fakulteti-i-shkencave-natyrore|website=Universiteti i Tiranës|accessdate=29.12.2017}}</ref>:
 
*Departamenti i Biologjisë - Përgjegjëse Prof. Dr. Mirela Lika
*Departamenti i Bioteknologjisë - Përgjegjëse Prof. Dr. Klementina Puto
*Departamenti i Fizikës - Përgjegjës Prof. Asoc. Polikron Dhoqina
*Departamenti i Informatikës - Përgjegjës Prof. Asoc. Endrit Xhina
*Departamenti i Kimisë - Përgjegjëse Prof. Dr. Kozeta Vaso
*Departamenti i Kimisë Industriale - Përgjegjëse Prof. Dr. Rozana Troja
*Departamenti i Matematikës - Përgjegjës Prof. Dr. Artur Baxhaku
*Departamenti i Matematikës së Aplikuar - Përgjegjës Prof. Dr. Fatmir Hoxha
*Qendra Kërkimore e Florës dhe e Faunës - Përgjegjës Prof. Dr. Alfred Mullai.
 
Website: [http://wwww.fshn.edu.al wwww.fshn.edu.al]