Hape menynë kryesore

Changes

406 bytes added ,  1 vit më parë
v
<div style="position: absolute; right: 130px; top: 85px"><small>'''[[Peja]]'''</small></div>
</div>
 
</div>
[[File:2013-10-06 Stone Bridge, Prizren, Kosovo 8649.jpg|thumb|upright=1.5|[[Ura e gurit (Vushtrri)|Ura e gurit]].]]
[[Skeda:VUES IV41070-1-.jpg|thumb|right|300px|Prizreni në vitin 1863]]
== Gjeografia ==
== Popullsia ==
 
[[Kategoria:Qytete në Kosovë]]Prizreni në ditët e sotme ka më shumë se 177 000 banorë. Në vitin 1836 kishte rreth 26 000 banorë. Popullsia u rrit në 1875-ën, kur arriti në 40 000 banorë, me mbi 80% shqiptarë, më pak se 15% serbë e rreth 5% vllehë. Sot popullsia e Prizrenit përbëhet nga një shumicë prej më shumë se 90% shqiptarë, e pjesa e mbetur nga goranë, torbeshë, romë e shumë pak serbë e turqfolës.
 
== Vende të vizitueshme ==
 
[[Skeda:Uraguri.jpg|thumb|right|Ura e Gurit]]
Areali muzeal i shtepise "[[Lidhja e Prizrenit|Lidhja e Prizerenit]]"
* [[Nahija e Prizrenit]]
[http://www.uni-pz.org Universiteti i Prizrenit]
* [http://www.prizreni.co.nr Prizreni ]
* [[Kalaja e Prizrenit]]
 
== Numrat Postal ==
[[Posta dhe Telekomi i Kosovës]] sipas Unionit Postar Univerzal për Prizren ka caktuar numrat e kodeve postare të paraqitura në tabel.
{| border="2" cellspacing="0" cellpadding="0" rules="all" width="45%%" style="clear:all; margin:5px 0 1em 1em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:95%; empty-cells:show"
| colspan="10" align="center" style="background:#778899; color:white" |'''Kodi Postar i Kosovës - 20000 Prizren'''
|- bgcolor="#FFEBCD"
!Qarku
|Prizren || Malishevë || Kijevë || 24060
|-
| colspan="10" align="center" style="background:#dcdcdc;" |<small>[http://www.ptkonline.com/web/site/al/pk_sherbimet/15/KodetPostare.pdf Ref:] [[Posta dhe Telekomi i Kosovës|PTK]]]</small>'''
|}
 
 
{|
|- valign="top"
|
* [[Atmaxhë]]
{{Kosova}}
{{Portal|Prizreni|Kosova}}
 
[[Kategoria:Qytete në Kosovë]]