Ndryshimi mes inspektimeve të "Resnja"

488 bytes added ,  3 vjet më parë
 
== Gjeografia ==
 
[[File:Resen old.jpg|thumb|djathtas|Resnjë në fillim të shek të 20]]
[[File:Sarajcrop.jpg|thumb|djathtas|[[Saraji i Resnjës]] i oficerit shqiptar [[Ahmet Njazi Bej Resnja|Ahmet Njazi Beut]]]]
Qyteti i Resnjës shtrihet në pjesën veriore të Luginës së Prespës, në të dy anët e Golema Rekës, në një lartësi prej rreth 880 metra mbi nivelin e detit. Qyteti mbulon një sipërfaqe prej 402 ha. Rruga kryesore M-5 e cila kalon përmes Resnjës, e lidh pjesën perëndimore me Ohrin (36 km) dhe në lindje me Manastirin (32 km). Në Resnje mbretëron një klimë e butë kontinentale me një temperaturë vjetore mesatare prej 9.6 C dhe reshje mesatare vjetore prej 717 mm.
 
== Demografia ==