Ndryshimi mes inspektimeve të "Brigadat e Maqedonisë në LNÇ"

ska përmbledhje të redaktimeve
Gjatë Luftës Nacional-çlirimtareÇlirimtarepopujvePopujve të Jugosllavisë, që nga viti [[1941]] e deri në [[1945|vitin 1945]], në kuadër të Ushtrisë Nacional-Çlirimtare të Jugosllavisë ishte formuar një total prej 23 brigadash e të cilat u quajtën me një emër ''Brigadat e Maqedonisë''.
 
Të gjitha Brigadat e Maqedonisë u themeluan si Brigada Sulmuese gjersa [[Brigada e Parë Kosovaro - Maqedone]] u shpallë Brigadë Proletare si dhe u dekorua me "Urdhërin Hero i Popullit". Shumica e Brigadave të Maqedonisë morrën pjesë në luftimet në territorin e [[Republika e Maqedonisë|Republikës së Maqedonisë]], por edhe të [[Maqedonia (Greqi)|Maqedonisë së Egjeut]].
!Dekorata
|-
| [[Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone]] (Prva kosovsko-makedonska udarna brigada)
| [[11 nëntor]] [[1943]].
| Slivovo, regija Debarca