Ndryshimi mes inspektimeve të "Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro - Maqedone''' u formua më 11 nëntor 1943 në fshatin [[Slivova (Debërcë)]]. Brigada përbëhej nga Batalioni "Mirçe Acev", Batalioni i Kërçovës, Batalioni i Parë i Kosovës "Ramiz Sadiku" dhe Batalioni i Dytë i Kosovës "Boro Vukmiroviq".
 
Si zëvendëskomandant i Brigadës caktohet aktivisti i shquar i Luftës Nacional Çlirimtare [[Xhevdet Doda]] i cili njëherit ishte edhe komandant i njërit nga batalionet e saj.
Përveç [[Maqedonët (etni sllave)|Maqedonasve]], në radhët e brigadës u rreshtuan dhe luftuan edhe [[Shqiptarë]], [[Serbët|Serbë]], [[Malazezët|Malazezë]], [[Sllovenë]].
 
Përveç [[Maqedonët (etni sllave)Shqiptarë|Maqedonasveshqiptarve]], në radhët e brigadës u rreshtuan dhe luftuan edhe  [[ShqiptarëMaqedonët (etni sllave)|maqedonasë]], [[Serbët|Serbëserbë]], [[Malazezët|Malazezëmalazezë]], [[Sllovenësllovenë]], etj.
== Galeria ==
<gallery>
 
== Shih edhe ==
* [[Xhevdet Doda]]
* [[Lufta e Dytë Botërore]]