Dallime mes rishikimeve të "Grupi Komunist i Korçës"

v
v (rregullime te vockla)
 
== Themelimi ==
Pas celulave sporadike të krijuara nga [[Anastas Plasari]] në [[Korça|Korçë]] më 1927, në qershor të 1929 u mbajt një mbledhje në fushën mes fshatrave [[Ravoniku|Ravonik]] e [[Qatromi|Qatrom]] me pjesëmarrjen e komunistëve [[Mihal Lako]], Vaso Kajno, [[Sotir Vullkani]], Koço Jakova, Niko Xoxi, [[Sotir Polena]] dhe Teni Ikonomi, ku u bë objekt diskutimi formimi i komitetit drejtues Në të u zgjodhën Mihal Lako, Vaso Kajno, Sotir Vullkani, Koço Jakova, Niko Xoxi. Gjithashtu u përcaktua puna e komitetit.
 
Paralelisht me këta komunistë, në Korçë ekzistonte edhe një grup tjetër, që ishin klasë intelektuale me frymëzim komunist nga Greqia dhe përbehej nga Dhimitër Fallo, Vangjel Treska, Manol Taçi, [[Nonda Bulka]], Foto Bala, Sotir Gurra dhe Vasil Balli.