Ndryshimi mes inspektimeve të "Sabit Rrustemi"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
== Krijimtaria ==
Në vitin [[1977]] boton poezinë e parë ne revistën "Zëri i rinisë" të Prishtinës.
Në vitin [[1981]], është shkrimtarinje ishkrimtaret vetëm ie [[Kosova|Kosovës]] që burgoset për shkak të botimit të tregimit "Nën maskën e mysafirëve", të botuar në revistën "Fjala" më [[1 prill]] të atij viti, ditën kur demonstratat shqiptare për Kosovën Republikë e mbushën Prishtinën. Dënohet me katër vjet burg nga regjimi i [[Republika Socialiste Federative e Jugosllavisë|Jugosllavis]]ë titiste, me ç’rast i ndalohet edhe botimi i krijimtarisë letrare. Tek në vitin [[1990]] boton përmbledhjen e parë të poezive. Është i martuar, baba i pesë fëmijëve. Jeton në Zhegër.
Sabit Rrustemi jeton dhe krijon në Zhegër. Është i martuar, baba i pesë fëmijëve. Aktualisht drejton Ars Clubin “Beqir Musliu”, një asociacion alternativ i shrimtarëve në Kosovë, me seli në Gjilan, brenda të cilit asociacion është dhe Shtëpia Botuese “Beqir Musliu” si dhe revistën letrare – kulturore AGMIA.
 
== Veprat ==
* '''NËN QERPIKUN TËND, poezi, T-KOM, Shkup 2009
* '''I përfaqësuar edhe në Antologjinë poetike TEMPLUL CUVANTULUI / Tempulli i Fjalës, Bukuresht 2009
* “Zjarrmi e kthejlltë”, poezi, Shtëpia Botuese “Beqir Musliu”, Gjilan, 2011.
* "Në fytyrën e një gjethi", poezi, Shtëpia Botuese "Beqir Musliu", 2012.
* "Murale shpirti", poezi, Shtëpia Botuese "Rozafa", 2013.
* “Stina e meseleve”,tregime pop. , Shtëpia Botuese “Beqir Musliu” Gjilan, 2014.
* “Grafite nënlëkurore”, poezi, Shtëpia Botuese “ Beqir Musliu”, 2015.
* I prezantuar, mes tjerash:
* Në vëllimin me tregime nga Kosova, “Djepi i lashtë”, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, Tiranë, 1982.
* Në “Antologji e poezisë moderne shqipe”, përzgjedhur nga Ferdinan Laholli, Gjermani, 2003.
* Në antologjinë poetike për Kosovën, “Një gur i çarë”, nga Ali Podrimja, 2005.
* Në Antologji e poetike TEMPLUL CUVANTULUI / Tempulli i Fjalës, Bukuresht 2009.
* Në Antologjinë poetike, “Muza e mëmëdheut”, nga prof dr. Agim Vinca, Shtëpa Botuese EUGEN (Tiranë) dhe ARTINI (Prishtinë, 2012.
 
== Funksionet publike ==
 
== Çmimet letrare ==
Veçojmë:
Është laureat i një sërë shpërblimesh letrare ne poezi e prozë mes viteve 1979 -2010.
* Çmimi i Parë i Mitingut të 49 ndërkombëtar të poezisë, për Librin më të mirë të botuar mes dy mitingjeve, " Në fytyrën e një gjethi ", Gjakovë, 11 maj 2013.
* Çmimi vjetor për letërsi për veprën më të mirë letrare të botuar gjatë vitit 2013 në poezi, "Murale shpirti", dhënë nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport e Republikës së Kosovës, më 16 shkurt 2014 në Prishtinë.
* Autori gjatë veprimtarisë së tij 38 vjeçare në fushën e krijimtarisë letrare, është nderuar edhe me një varg mirënjohjesh si dhe medaljesh, brenda e jashtë Kosovës, ku veçohen:
* Medalja e bronztë për poezi e vitit 2007 dhe 2008 si dhe Medalja e argjendtë e vitit 2010, nga Akademia Europiane e Arteve, me seli në Bruksel.Statusi/ përgjegjësitë
* Është laureat i një sërë shpërblimesh letrare ne poezi e prozë mes viteve 1979 -2010.
 
==Burimet==