Ndryshimi mes inspektimeve të "Jonila Godole"

117 bytes added ,  3 vjet më parë
v
v
 
=== '''Aktiviteti letrar dhe artistik''' ===
Jonila Godole njihet gjithashtu si shkrimtare, përkthyese dhe aktiviste kulturore. Ka botuar romanin “Puthja e Udhëheqësit” (Aleph: 2002), dhjetra tregime në antologji dhe revista letrare si dhe dramën “Njeriu i rërës”, fituese e konkursit të dramës organizuar nga Ministria e Jashtme Austriake (2010).Drama ka pasur lexime skenike në Burgtheater Vjenë (28.05.2010), Volkstheater Vjenë (01.03.2014) dhe Nürnberg (28.06.2015).
 
Godole është përkthyese e letërsisë gjermane, ku mund të veçojmë ndër të tjera autorët: Rainer M. Rilke (Duineser Elegien), Adelbert von Chamisso (Schlemihls wundersame Geschichte), Heinrich von Kleist (Die Marquise von O...), Robert Musil (Törleß), Thomas Bernhard (Die Macht der Gewohnheit; Der Italiener), Friedrich Dürrenmatt (Der Prozess um Esels Schatten), Julia Franck (Die Mittagsfrau), Arthur Schnitzler (Reigen), Werner Schwab (Die Präsidentinnen), Franz Lehar (Die lustige Witwe), si dhe tregime nga W. Köppen, M. Haushofer, apo poezi të autoreve bashkëkohore Daniela Danz dhe Andrea Grill.
* Jonila Godole, Memory and its enemies, Panorama Newspaper, 20.12.2016.http://www.panorama.com.al/kujtesa-dhe-armiqte-e-saj/
[[Kategoria:Gazetarë shqiptarë]]
__INDEX__
40

edits