Ndryshimi mes inspektimeve të "Jonila Godole"

927 bytes added ,  3 vjet më parë
v
v
{{Pa referenca}}
'''Jonila Godole''' (1974) është studiuese e shkencave të komunikimit, pedagoge pranë Departamentit të Gazetarise dhe Komunikimit, Universiteti i Tiranës prej vitit 2005, shkrimtare, përkthyese e letërsisë gjermane. Prej vitit 2014, Godole është themeluese dhe drejtore ekzekutive e Institutit për Demokraci, Media dhe Kulturë ([[http://www.idmc.al www.idmc.al]]). Jeton nga viti 1997 deri më sot mes Shqipërisë dhe Gjermanisë.
{| class="wikitable"
| colspan="2" | '''''Jonila Godole'''''
Nga viti 2012 e deri më sot Godole është koordinatore për Shqipërinë e dy projekteve ndërkombëtare shkencore: „Worlds of Journalism Studies“ që drejtohet nga Prof. Thomas Hanitzsch, LMU Mynih ([[www.worldsofjournalism.org]]) dhe „Journalism Students Across the Globe“ nën drejtimin e Folker Hanusch (Austri) dhe Claudia Mellado (Kili).
 
Prej vitit 2014 Godole është themeluese dhe drejtore ekzekutive e [[(www.idmc.al)|IDMC]] - Institute for Democracy, Media and Culture ([[http://www.idmc.al www.idmc.al]]), një institucion partner i Fondacionit Konrad-Adenauer në Tiranë. Ky institut ka në fokus të punës së saj angazhimin e të rinjve në politikat publike dhe nxitjen e reflektimit të tyre perms aktiviteteve ndërgjegjësuese mbi regjimin komunist dhe pasojat e tij deri më sot. Përmes angazhimit të saj personal dhe profesional, komenteve në shtyp dhe televizion në lidhje me këtë temë, Godole ia ka dale ta bëjë institutin që drejton, [[(www.idmc.al)|IDMC]], një organizëm thelbësor në çështjet e ballafaqimit me të shkuarën në Shqipëri dhe të motivojë mësues historie dhe të rinj të interesohen për dëshmitarët okularë të kohës, vendet e kujtesës dhe tema të lëna në harresë.
 
=== '''Aktiviteti letrar dhe artistik''' ===
 
* Jonila Godole, Memory and its enemies, Panorama Newspaper, 20.12.2016.http://www.panorama.com.al/kujtesa-dhe-armiqte-e-saj/
* http://derstandard.at/1281829379905/Jonila-Godole-Ich-habe-ganz-skandaloese-Sachen-geschrieben
* https://www.mqw.at/blog/die-richtigen-autoren-sind-sich-zu-fein-fuer-einen-krimi/
* http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/kultur/buehne/612187_Die-Besten-aus-dem-Osten-Albanien.html
* http://www.stefan-zweig-centre-salzburg.at/pdf/zweigheft/zweigheft_10.pdf
* http://fluturime.blogspot.al/2010/03/jonila-godole-drama-ne-shqiperi-nje.html
*  http://www.deutschlandfunk.de/aufarbeitung-der-hoxha-diktatur-der-lange-schatten-des.1773.de.html?dram:article_id=393751
* http://www.deutschlandfunk.de/umstrittene-erinnerungskultur-erste-museen-zur-hoxha.691.de.html?dram:article_id=393639
* https://www.staatstheater-nuernberg.de/index.php?page=schauspiel,veranstaltung,der_sandmann,103852
* http://www.arkivalajmeve.com/Drama-e-Jonila-Godoles-ngjitet-ne-Burgtheater.1046878819/
* https://www.youtube.com/watch?v=Is_8s7pqDf0
[[Kategoria:Gazetarë shqiptarë]]
40

edits