Dallime mes rishikimeve të "Messenger"

8 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(→‎Shiko edhe: përmirësime teknike duke përdorur AWB)
'''Messenger''' është sistem kompjuterik rrjetor i cili mundëson dërgimin dhe pranimin e drejtpërdrejtë të porosive, qofshin ato tekstuale, akustike, vizuale apo lloje të ndryshme të paketave informative dhe dokumenteve. Versionet e fundit të sistemeve të njohura për komunikim si MSN Messenger, Yahoo Messenger e disa tjera mundësojnë dhe [[Remote Administration|administrimin]] e kompjuterit personpersonal të bashkë komunikuesit, kuptohet me dhënie të lejes.
al të bashkë komunikuesit, kuptohet me dhënje të lejes.
 
== Historiku ==
Në përgjithësi messenger-ët kanë funksione të njëjta, por prapë se prapë nuk janë të njëjtë dhe nuk i kanë të gjitha elementet e njëjta qofshin ato si sasi apo cilësi.
 
Në përgjithësi merrenger-ët ofrojnë :
: - Komunikim tekstual
: - Konferencë përmes komunikimit tekstual
: - Komunikim akustik
: - Konferencë përmes komunikimit akustik
: - Komunikim vizual
: - Konferencë përmes komunikimit vizual
: - Transferim skedarësh
: - Zhvillim të lojërave interaktive mes bashkëbiseduesve
: - Mundësi administrimi të kompjuterit të bashkëbiseduesit
: - Mundësi kombinimi të disa funksioneve dhe shfrytëzimi i tyre i përnjëhershëm (shembull: komunikim tekste, akustik dhe vizual përnjëherë, komunikim tekstual, akustik dhe zhvillim i lojës përnjëherë etj.)
 
== Llojet e Messenger ==
Ndër messenger-ët më të njohur janë :
* [[MSN Messenger]]
* [[Yahoo Messenger]]
* '''aMSN''' Alvaro's Messenger, ose Another MSN messenger clone. Linux,
* '''Trillian'''
* '''Gaim'''
* '''Kopete''' për Unix
* '''Miranda_IM'''
* '''Fire''' për Macintosh
* '''Adium X''' për Macintosh
* [[Skype]]
* [[Gmail]]
 
==Shiko edhe ==
* [http://www.msgplus.net/ Mes senger Plus]
*
* [http://www.stuffplug.com/ StuffPlug]
 
* [http://webmessenger.msn.com/ MSN Web Messenger]
00355692443890
* [http://fireamsn.sourceforge.net/ Faqja zyertarezyrtare e Fire aMSN] - për Macintosh
 
* [http://www.msgplusceruleanstudios.netcom/trillian/ MesFaqja zyrtare sengere PlusTrillian]
* [http://wwwgaim.stuffplugsourceforge.com/net StuffPlugFaqja zyrtare e Gaim]
* [http://webmessengerwww.msnkopete.com/org MSNFaqja Webzyrtare Messengere Kopete] - për Unix
* [http://amsnwww.sourceforgemiranda-im.netorg/ Faqja zyertarezyrtare e Miranda aMSNIM]
* [http://wwwfire.ceruleanstudiossourceforge.com/trilliannet/ Faqja zyertarezyrtare e TrillianFire] - për Macintosh
* [http://gaimwww.sourceforgeadiumx.netcom/ Faqja zyertarezyrtare e GaimAdium X] - për Macintosh
*[http://www.kopete.org Faqja zyertare e Kopete] - për Unix
*[http://www.miranda-im.org/ Faqja zyertare e Miranda IM]
*[http://fire.sourceforge.net/ Faqja zyertare e Fire] - për Macintosh
*[http://www.adiumx.com/ Faqja zyertare e Adium X] - për Macintosh
 
{{interneti}}