Ndryshimi mes inspektimeve të "Amadeo Avogadro"

ska përmbledhje të redaktimeve
v (Kam rregulluar biografine e permbledhur e shkencetarit, do ta perfundoj te gjithe artikullin ne ditet ne vijim)
= Amedeo Avogadro =
{{pp}}
[[Skeda:Avogadro Amedeo.jpg|parapamje|AmadeoAmedeo Avogadro]]
 
'''Lorenzo Romano Amedeo Avogadro, Kont i Kuaregnës dhe Cerretos''' (''6 gusht 1776 – 9 korrik 1856''), ishte një shkencëtar italian, i dalluar për studimet e tij në teorinë molekulare, të përmbledhura në Ligjin e Avogadros, që thotë që vëllime të barabarta të gazeve në temperaturë dhe shtypje të njëjtë përmbajnë të njëjtin numër molekulash. Për nder të tij, numri i grimcave elementare (jone, atome, molekulare ose thërrmija të tjera) në një mol substance, 6.022140857(74)×1023 , njihet si konstantja e Avogadros, një nga shtatë njësitë bazë të '''Sistemit Ndërkombëtar të Njësivë''', që shënohet si N<sub>A</sub>.