Ndryshimi mes inspektimeve të "Azia"

25 bytes added ,  2 vjet më parë
'''Bota bimore''' e Azisë eshtë e lidhur me shumllojshmërinë e klimës. Në pjesën veriore të kontinentit të Azisë janë të përhapura tundra, ndërsa në jug të sajë tajga. Në pjesën qendrore stepat dhe shkretëttirat: në viset bregdetare të Detit të Mesdhe bimët mesdhetare , ndërsa në atë jugore pyjet e pashkelura që quhen xhungla.
 
'''Bota shtazore''' është e pasur me elefantë, tigra, shpesë etj. Në shkretëtitra jetojnë deve te cilat perdoren si mjete transportimi ,çakalla etj.Në zonën e tajgave jetojnë : ariu, ujku, dhelpra, erblina, edmira, aulona etj., ndërsa në zonën e tundrës ariu i bardhë de dhelpra polare
 
== Demografia ==
Anonymous user