Dallime mes rishikimeve të "Theodor Anton Ippen"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
Ippen i përkiste grupit të Albanologëve që i botuan veprat e tyre mbi Shqipërinë nëpërmjet instituteve Austro-Hungareze të finacuar nga shteti, në mënyrë që të krijonin vetëdijen kombëtare te shqiptarët, gjë për të cilën  ai besonte se do të ishte e dobishme për Monarkinë Dualiste.
 
Theodor Ippen ishte mbështës i ngritjes së shtetit kombtarë të shqiptarëve.
Theodor Ippen ishte mbështës i ngritjes së shtetit kombtarë të Shqiptarëve. Ai shërbeu si diplomat në [[Shkodra|Shkodër]], [[Plevla|Plevlë]], [[Stambolli|Stamboll]], [[Jerusalemi|Jeruzalem]], [[Athina|Athinë]] dhe [[Londra|Londër]]. Në këtë të fundit ai shërbeu si këshilltar i ambasadorit të Austro-Hungarisë [[Konferenca e Londrës (1912–1913)|në Koferencën e Londrës]], e cila përfundoi më 29 korrik 1913  me nënshkrimin e traktatit të Londrës dhe vendimin për krijimin e [[Principata e Shqipërisë|Principatës së Shqipërisë]].
 
Theodor Ippen ishte mbështës i ngritjes së shtetit kombtarë të Shqiptarëve. Ai shërbeu si diplomat në [[Shkodra|Shkodër]], [[Plevla|Plevlë]], [[Stambolli|Stamboll]], [[Jerusalemi|Jeruzalem]], [[Athina|Athinë]] dhe [[Londra|Londër]]. Në këtë të fundit ai shërbeu si këshilltar i ambasadorit të Austro-Hungarisë [[Konferenca e Londrës (1912–1913)|në Koferencën e Londrës]], e cila përfundoi më 29 korrik 1913  me nënshkrimin e traktatit të Londrës dhe vendimin për krijimin e [[Principata e Shqipërisë|Principatës së Shqipërisë]].
 
Gjatë periudhës midis 1921 dhe 1927, ai ishte anëtar i Komisionit Ndërkombëtar të Danubit.