Ndryshimi mes inspektimeve të "Çamëria"

791 bytes added ,  2 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
*[[Qarku i Prevezës]]
 
{{Shqip}}Duke ditur se gjuha shqipe ka ruajtur mire deshmite e mardhenieve te saj me latinishten arkaike dhe gërqishte e vjete (shih fjaloret krahasues shqip - gërqisht e vjeter, latinisht), po ashtu edhe me gjuhen e fenikasve (Shih alfabetin e fenikasve. Shkronja D ne fenikisht eshte D si "del" ( porta, dera); H ne fenikisht eshte H si "hu" (gardhi); K ne fenikisht eshte K si "kap" (dora); Q ne fenikisht eshte Q si "qaf" (qafë-a) etj, duke ditur se ne gjuhen turke pishes i thone "çam" fjale e futur ne gjuhe nga gjuhet semitike; duke ditur se ebrejt e Odeses kane ruajtur emrin e shqiptareve "paleshtim", ka baze ngritja e hipotezes se çam eshte popull i Çamit, djalit te Nuhut (Nuku, Noe), i cili per shkak te mallkimit te babait (Shih per kete Gjenezën), u largua nga i ati. Ilir Mati.
{{Shqip}}
 
[[Kategoria:Çamëri]]
[[Kategoria:Krahina shqiptare]]
Anonymous user