Dallime mes rishikimeve të "Kmetoci"

1.433 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
| gjat_g=21 | gjat_m=31 | gjat_s=40 | gjat_dr = E
}}
'''Kmetoc''' është një vendbanimfshat i komunëncili eshtrihet [[Komunarreth e7km Gjilanit|Gjilanit]], [[Kosovë]].verilindje Pas vititGjilanit.Është 1999vendbanim fshatikodrinor ështëdhe fushor i njohurndarë edhe me emrin '''Kmetosh'''lagje.
 
==Lagjet==
Kmetoci (Familjet Latifi dhe Azizi,përkatësisht Maxhuni),Sikreshtë (familja muhaxhere Svirca-Bislimi,Mahalla,Mustafa,Osmani,Rexhepi dhe Pacolli) dhe lagjja e poshtme (familja Hoti dhe e serbëve).
Mikrotopimet më karakteristike janë:Llanishtë,Çukë,Rapçugë,Te prroni,Kolibja Salihit,Arat e Gata,Prroni i Shahës,Arat e poshtme,ejt.
 
== Gjeografia ==
Fshati është vendosur në rrafsh, në luginën e lumit të Përlepnicës, në afërsi të grykës së [[Dobërçani (Gjilan)|Dobërçanit]].
Në lokacionin Qeramidica në anën e djathtë të rrugës Gjilan-Dardanë,gjendet një numër i madh i tegullave dhe sipas fragmenteve të tzre janë qeramikë e kuqe e pjekur.Në bazë të këtij materiali mund të supoyohet se është në pyetje një vendbanim i antikës së vonë.Poashtu në këtë fshat ekyistojnë varreya të vjetra të quajtura 'Romake' në vendbanimin Shavarina.
 
==Shënime statistikore==
Në vitin 1897 kishte 30 shtëpi serbe e 15 shqipëtare.Në vitin 1903 21 shtëpi serbe por ka pasur edhe shqiptarë.Në vitin 1911 26 shtëpi serbe me nacionalitete shqipëtare.Sipas regjistrimeve zyrtare në vitin 1913-307 banorë.Regjistrimi i vitin 1921-46 shtëpi me 281 banorë.Kurse pas regjistrimeve të vona para luftës në Kosovë në fillim të vitit 1999 ishin regjistruar 79 shtëpi me 675 banorë shqipëtarë 90 shtëpi me 540 banorë serbë dhe 3 shtëpi me 14 banorë romë.Kurse gjatë agresionit policoro-ushtarak serbë në vitin 1999 u dogjën 33 shtëpi të vrara 2 gra dhe një dëshmor.Popullata e këtij fshati në këtë periudhë u dëbuan në Maqedoni.
<!-- == Demografia == -->
<!-- == Ekonomia == -->