Ndryshimi mes inspektimeve të "Makreshi i Poshtëm"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
}}
'''Makresh i Poshtëm''' është një vendbanim në komunën e [[Komuna e Artanës|Artanës]], [[Kosovë]].
 
<!-- == Gjeografia == -->
Studiuesit kanë sugjeruar tre etimologjitë për toponimin Makresh. E para që rrjedh nga një fjalë bizantine ''Makër'' "i madh", e dyta se është një hidronim sllav ''Mokra'' me kuptimin "vend me lagështi" dhe i treti që ajo është me origjinë [[Vllahishtja|arumune]] nga fjala ''Macris'' domethënë "lëpjetë, uthull".<ref name=Baliu>Begzad Baliu (Mars 2013), "[http://www.unkorce.edu.al/sites/default/files/fakulteti_edukimit/botimi_i_rumanise_i_redaktuar.pdf Toponimia Arumune në Kosovë]", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 100-101.</ref>
 
<!-- == Demografia == -->
<!-- == Ekonomia == -->
<!-- == Historia == -->
<!-- == Shih dhe këtë == -->
<!-- == Burimet == -->
{{reflist}}