Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha greke"

11 bytes added ,  2 vjet më parë
Stampa Gjuha
(Stampa Gjuha)
{{Infobox Gjuha
|emri=Greqisht
|shtet shtetet= [[Greqia|Greqi]], [[Qipro]], [[Shqipëria|Shqipëri]], [[Italia|Itali]], [[Turqi]], [[Rumania|Rumani]], [[Republika e Maqedonisë]], [[Bullgaria|Bullgari]], [[Gjermania|Gjermani]], [[Suedia|Suedi]], [[Shtetet e Bashkuara të Amerikës|Shtetet e Bashkuara]], [[Kanada]], [[Rusia|Rusi]], [[Ukrainë]], [[Gjeorgjia|Gjeorgji]], dhe vende të tjera.
|vendi = [[Evropa Lindorejuglindore]]
|folësnjerëzit = 15 - 23.5 milion <ref>[http://www.answers.com/topic/greek-language Greek language: Information from Answers.com<!-- Roboti gjeneroi titull për referencën -->]</ref><ref>[http://www.communicaid.com/language-courses/greek/index.php Business Greek Course | Greek language course | Business Greek Training Course London<!-- Roboti gjeneroi titull për referencën -->]</ref><ref>[http://www.toplanguagecommunity.com/greek-portal/ Toplanguagecommunity.com<!-- Roboti gjeneroi titull për referencën -->]</ref><ref>http://www.eslbase.com/language-exchange/greek</ref><ref>http://simple.wikipedia.org/wiki/Greek_language</ref><ref>[http://www.studyabroad.com/lom/greek.html Find a Study Abroad Program with StudyAbroad.com : Intensive Language<!-- Roboti gjeneroi titull për referencën -->]</ref><ref>http://wapedia.mobi/en/Greek_language</ref>
|renditja = 61
|fam1 = [[Gjuhët indo-evropiane]]
|familja = [[Indoevropiane]]
|fam2 = [[Gjuhët helenike]]
|emëri = Grek
|fam3 = '''Gjuha greke'''
|zyrtare = Greqisë, Qipros, dhe është njohur si gjuha e minoritetit grek në Shqipëri dhe në Itali
|shkrimi = [[Alfabeti grek]]
|institucioni = -
|kombi = [[Greqi]], [[Qipros]]
|minoriteti = [[Shqipëri]], [[Itali]]
|institucioni = -
|iso1 = el
|iso2 = gre (B) / ell (T)
|sil = ell
}}