Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Wikipedianët"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
(+stampa info)
v
[[File:10 sharing book cover background.jpg|300px|thumb|right|Çdokush mund të vendos Wikipedian në pëllëmbë të duarve të tyre, duke përfshirë edhe ju. Gjithçka që ju duhet të bëni është thjesht të redaktoni një artikull.]]
 
'''Wikipedianët''' ose '''redaktorët''' janë vulletarët të cilët shkruajnë dhe redaktojnë artikujt në Wikipedia, ndryshe nga lexuesit që thjesht lexojnë ato. Wikipedianët në shqip janë ata persona të cilët shkruajnë dhe redaktojnë artikuj në Wikipedia në gjuhën shqipe. Edhe pse ndoshta mund të mendohet se më mirë është të quhen këta persona si enciklopedistë sepse në të vërtetë Wikipedia është një enciklopedi por në të vërtetë ky term është më se i përshtatshëm sepse këta persona krijojnë një shoqëri të tërë Shoqëria Wikipedia.
 
==Numri i redaktorëve==