Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Janinës"

v
v
*[[Kazaja e Lehovës]]
 
[[Kazaja e Përmetit]] ishte fillimisht pjese e Sanxhakut te Janinës po më vonë u bë pjesë e [[Sanxhaku i Delvinës|Sanxhakut të Gjirokastrës]].<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?ei=HuJ6Tp_wBoe20QXL87SjAw|title=Ottoman population, 1830-1914: demographic and social characteristics|last=H. Karpat|first=Kemal|accessdate=22 September 2011|year=1985|page=146}}</ref><ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?id=5BQ0AQAAIAAJ|title=Türkische Wirtschafts- und Sozialgeschichte (1071-1920)|last=Motika|first=Raoul|accessdate=22 September 2011|year=1995|page=297|quote=Sancaks Yanya (Kazas: Yanya, Aydonat (Paramythia), Filat (Philiates), Meçova (Metsovo), Leskovik (war kurzzeitig Sancak) und Koniçe (Konitsa)}}</ref>
 
[[Skeda:SDUK_-_Turkey_II._Containing_the_Northern_Part_of_Greece.jpg|parapamje|Sanxhaku i Janinës, në fillim të shekullit të 19]]
 
Zona ishte e pushtuar nga trupat greke gjatë [[Lufta e Parë Ballkanike|Luftës së Parë Ballkanike]], dhe një pjesë e saj iu dha Greqisë në [[Konferenca e Londrës (1912–1913)|Londër në konferencën e Paqes]] në 1913, ndërsa pjesa tjetër Shqipërisë.
 
==Referenca==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Shqipëria osmane]]
 
== Demografia ==