Tiimiii

Joined 25 maj 2017
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
# '''[[Uji]]'''
# [[Vera (pije alkoolike)]]
 
=== Matematikë ===
 
# '''[[Matematika]]'''
# '''[[Aritmetika]]'''
## [[Logaritmet]]
## '''[[Numri]]'''
## [[Teoria e numrave]]
# [[Algjebra]]
## [[Numrat kompleksë]]
## [[Ekuacioni]]
## [[Algjebra lineare]]
# '''[[Gjeometria]]'''
## [[Këndi]] ([[d:Q11352|Q11352]])
## [[Sipërfaqja]]
## [[Sistemi koordinativ]]
## [[Numri pi]]
## [[Teorema e Pitagorës]]
## [[Simetria]]
## [[Trigonometria]]
# [[Analiza matematikore]]
## [[Ekuacione Diferenciale]]
## [[Analiza numerike]] ([[d:Q11216|Q11216]])
# Probabiliteti dhe statistikat
## [[Statistika]]
# Logjika dhe themelet
## [[Funksioni (matematikë)]] ([[d:Q11348|Q11348]])
## [[Pafundësia]]
## [[Provat matematikore]] ([[d:Q11538|Q11538]])
## [[Teoria e vendosur]] ([[d:Q12482|Q12482]])
 
== Teknologji ==
# '''[[Teknologjia]]'''
# [[Bioteknologjia]]
# [[Veshja]]
## [[Pambuki]] ([[d:Q11457|Q11457]])
# [[Inxhinieria]]
## [[Makina]]
## [[Roboti]]
## [[Vidhos]] ([[d:Q11022|Q11022]])
## [[Rrota]]
# '''[[Agrikultura]]'''
## [[Ujitja]]
## [[Parmenda]]
# [[Metalurgjia]] ([[d:Q11467|Q11467]])
# [[Nanoteknologjia]]
 
=== Komonikimi ===
 
# '''[[Komunikimi]]'''
# [[Libri]]
# '''[[Informacioni]]'''
## [[Enciklopedia]]
# [[Gazetaria]]
## [[Gazeta]]
## [[Masmedia]]
# [[Shtypi]]
# [[Telefoni]]
 
=== Elektronikë ===
 
# [[Elektronika]]
## [[Rryma elektrike]]
## [[Frekuenca]]
# Komponentet
## [[Kondensatori]]
## [[Induktori]]
## [[Transistori]]
## [[Dioda]]
## [[Rezistorët]]
## [[Transformatorët]]
 
==== Kompjuterët dhe Internet ====
 
# '''[[Kompjuteri]]'''
## [[Hard disk]]
## [[Njësia qendrore e përpunimit]]
# [[Inteligjenca artificiale]]
# [[Teknologjia e informacionit]]
## [[Algoritmi]]
# [[Interneti]]
## [[Posta elektronike]]
## [[World Wide Web]]
# [[Sistemi operativ]]
# [[Gjuhë programimi]]
# [[Software]]
 
=== Energjia dhe lëndët djegëse ===
 
# [[Energjia e ripërtëritshme]]
# [[Elektriciteti]]
## [[Energjia bërthamore]]
# [[Karburant fosil]] ([[d:Q12748|Q12748]])
# [[Motor me djegie të brendshme]] ([[d:Q12757|Q12757]])
# [[Makina me avull]]
# [[Zjarri]]
 
===Materiale===
# [[Xhami (material)]]
# [[Letra]]
# [[Plastika]]
# [[Druri]]
 
=== Transporti ===
 
# [[Transporti]]
# [[Avioni]]
# [[Automobili]]
# [[Biçikleta]]
# [[Nëndetësja]]
# [[Anija]]
# [[Treni]]
 
=== Armët ===
 
# [[Arma]]
## [[Shpata]] ([[d:Q12791|Q12791]])
## [[Armët]] ([[d:Q12796|Q12796]])
### [[Armë automatike]] ([[d:Q12800|Q12800]])
## [[Armët bërthamore]]
# [[Tanku]]
# [[Materiali eksploziv]] ([[d:Q12870|Q12870]])
## [[Baruti]]
 
==Shiko edhe==