Tiimiii

Joined 25 maj 2017
22.426 bytes removed ,  4 vjet më parë
Faqja u zëvendësua me '{{Babel|align=right|width=30%|Shqipëria}} * UN * PendingChanges * metawiki:List_of_Wikipedias_by_sample_of_ar...'
No edit summary
(Faqja u zëvendësua me '{{Babel|align=right|width=30%|Shqipëria}} * UN * PendingChanges * metawiki:List_of_Wikipedias_by_sample_of_ar...')
Etiketat: Zëvendësuar Përpunim pamor
* [[metawiki:List_of_Wikipedias_by_sample_of_articles/Neglected#sq_Shqip|Neglected#sq_Shqip]]
* [[metawiki:List_of_articles_every_Wikipedia_should_have/Expanded|List_of_articles_every_Wikipedia_should_have/Expanded]]
* [[Përdoruesi:Tiimiii/Artikujtqesecilawikipediaduhettikete]]
#
 
<!--
== Biografi ==
=== Aktorët, valltarët dhe modelet ===
 
# [[Sarah Bernhardt]]
# [[Charlie Chaplin]]
# [[Marlene Dietrich]]
# [[Marilyn Monroe]]
 
=== Artistë dhe arkitektë ===
 
# [[Le Corbusier]]
# [[Salvador Dalí]]
# [[Albrecht Dürer]]
# '''[[Vincent van Gogh]]'''
# [[Francisco Goya]]
# [[Hokusai]]
# [[Frida Kahlo]]
# '''[[Leonardo da Vinçi]]'''
# [[Henri Matisse]]
# '''[[Michelangelo Buonarroti]]'''
# '''[[Pablo Picasso]]'''
# [[Raffaello]]
# '''[[Rembrandt]]'''
# [[Peter Paul Rubens]]
# [[Mimar Sinani]]
# [[Diego Velaquez]]
# [[Andy Warhol]]
# [[Frank Lloyd Wright]]
 
=== Autorët, dramaturgët dhe poetët ===
 
# [[Abu Nuvas]]
# [[Hans Christian Andersen]]
# [[Matsuo Bashō]]
# [[Jorge Luis Borges]]
# [[Lord Bajroni]]
# '''[[Miguel de Cervantes]]'''
# [[Geoffrey Chaucer]]
# [[Anton Çehovi]]
# '''[[Dante Alighieri]]'''
# [[Charles Dickens]]
# [[Fjodor Mihajlloviç Dostojevski]]
# [[Gabriel García Márquez]]
# '''[[Johan Volfgang Gëte]]'''
# [[Hafez]]
# '''[[Homeri]]'''
# '''[[Victor Hugo]]'''
# [[James Joyce]]
# [[Franz Kafka]]
# [[Kalidasa]]
# [[Li Bai]]
# [[Naguib Mahfouz]]
# [[Molieri]]
# [[Ovidi]]
# [[Marcel Proust]]
# [[Aleksandër Pushkini]]
# '''[[William Shakespeare]]'''
# [[Sofokliu]]
# [[Rabindranat Tagora]]
# '''[[Leon Tolstoi]]'''
# [[Mark Twain]]
# [[Virgjili]]
 
=== Kompozitorë dhe muzikantë ===
 
# [[Louis Armstrong]]
# '''[[Johann Sebastian Bach]]'''
# [[The Beatles]]
# '''[[Ludwig van Beethoven]]'''
# [[Johannes Brahms]]
# [[Frédéric Chopin]]
# [[Antonín Dvořák]]
# [[George Frideric Handel]] ([[d:Q7302]])
# [[Joseph Haydn]]
# [[Gustav Mahler]]
# '''[[Wolfgang Amadeus Mozart]]'''
# [[Giovanni Pierluigi da Palestrina]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q179277 Q179277)]
# [[Édith Piaf]]
# [[Elvis Presley]]
# [[Giacomo Puccini]]
# [[Franz Schubert]]
# '''[[Igor Stravinsky]]'''
# [[Pjotr Çajkovski]]
# [[Giuseppe Verdi]]
# [[Antonio Vivaldi]]
# '''[[Richard Wagner]]'''
 
=== Eksploruesit dhe udhëtarët ===
 
# [[Roald Amundsen]]
# [[Neil Armstrong]]
# [[Jacques Cartier]]
# '''[[Kristofor Kolombi]]'''
# [[Xhejms Kuk]]
# [[Hernan Kortes]]
# '''[[Yuri Gagarin]]'''
# [[Vasco da Gama]]
# [[Ibn Battuta]]
# '''[[Ferdinand Magelani]]'''
# [[Marko Polo]]
# [[Zheng He]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7333 Q7333])
 
=== Drejtorët e filmave dhe skenaristët ===
 
# [[Ingmar Bergman]]
# [[Walt Disney]]
# [[Sergei Eisenstein]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8003 Q8003])
# [[Federico Fellini]]
# [[Alfred Hitchcock]]
# [[Stanley Kubrick]]
# [[Akira Kurosawa]]
# [[Satyajit Ray]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8873 Q8873])
# [[Steven Spielberg]]
 
=== Shpikësit, shkencëtarët dhe matematikanët ===
 
# '''[[Arkimedi]]'''
# [[Avicena]]
# [[Tim Berners-Lee]]
# [[Brahmagupta]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q202943 Q202943])
# '''[[Nikola Koperniku]]'''
# '''[[Marie Curie]]'''
# '''[[Charles Darwin]]'''
# '''[[Thomas Edison]]'''
# '''[[Albert Einstein]]'''
# '''[[Euklidi]]'''
# [[Leonard Euler]]
# [[Michael Faraday]]
# [[Enrico Fermi]]
# '''[[Henry Ford]]'''
# [[Galen]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8778 Q8778])
# '''[[Galileo Galilei]]'''
# [[Carl Friedrich Gauss]]
# '''[[Johannes Gutenberg]]'''
# [[David Hilbert]]
# [[James Prescott Joule]]
# [[Johannes Kepler]]
# [[Muhamed bin Musa el-Harezmi]]
# [[Gotfried Leibniz]]
# [[Karl Lineu]]
# [[Xhames Klerk Maxwell]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9095 Q9095])
# [[Dmitri Mendelejev]]
# '''[[Isaac Newton]]'''
# '''[[Louis Pasteur]]'''
# '''[[Max Planck]]'''
# [[Ernest Rutherford]]
# '''[[Erwin Schrödinger]]'''
# '''[[Nikola Tesla]]'''
# '''[[Alan Turing]]'''
# '''[[Xhejms Watt]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9041 Q9041])
 
=== Filozofët dhe shkencëtarët socialë ===
# '''[[Aristoteli]]'''
# [[Simone de Beauvoir]]
# [[Çanakya]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9045 Q9045])
# [[Noam Chomsky]]
# '''[[Konfuci]]'''
# '''[[René Descartes]]'''
# '''[[Sigmund Freud]]'''
# [[George Wilhelm Friedrich Hegel]]
# [[Ibn Halduni]]
# '''[[Immanuel Kant]]'''
# [[John Maynard Keynes]]
# '''[[Laozi]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9333 Q9333])
# '''[[John Locke]]'''
# [[Niccolò Machiavelli]]
# '''[[Karl Marx]]'''
# '''[[Friedrich Nietzsche]]'''
# '''[[Platoni]]'''
# [[Jean-Jacques Rousseau]]
# [[Jean-Paul Sartre]]
# [[Sima Qian]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9372 Q9372])
# [[Adam Smith]]
# '''[[Sokrati]]'''
# '''[[Voltaire]]'''
# [[Max Weber]]
# [[Ludwig Wittgenstein]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9391 Q9391])
# [[Zhu Xi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9397 Q9397])
 
=== Liderët politikë ===
 
# [[Akbar]]
# '''[[Leka i Madh]]'''
# [[Ashoka]]
# [[Mustafa Qemal Ataturku]]
# '''[[Augusti]]'''
# [[Otto von Bismarck]]
# [[Simón Bolívar]]
# '''[[Napoleon Bonaparte]]'''
# [[Jul Çezari]]
# [[Karli i Madh]]
# [[Winston Churchill]]
# [[Konstandini i Madh]]
# '''[[Kiri i Madh]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8423 Q8423])
# [[Charles de Gaulle]]
# [[Elizabeta e Pare e Anglise]]
# [[Mahatma Gandi]]
# '''[[Xhingis Han]]'''
# [[Ernesto Che Guevara]]
# '''[[Adolf Hitler]]'''
# [[Zhan d'Ark]]
# [[Martin Luther King]]
# '''[[Vladimir Lenini]]'''
# [[Abraham Lincoln]]
# [[Luigji XIV]]
# [[Rosa Luxemburg]]
# [[Nelson Mandela]]
# [[Mao Zedong]]
# [[Jawaharlal Nehru]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q1047 Q1047])
# [[Kwame Nkrumah]]
# [[Pjetri i Madh]]
# '''[[Qin Shi Huang]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7192 Q7192])
# [[Franklin D. Roosevelt]]
# [[Saladini]]
# [[Josif Visarionoviç Stalini]]
# [[Sulejmani I]]
# [[Sun Yat-sen]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8573 Q8573])
# [[Timuri]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8462 Q8462])
# [[Ymer bin Hatabi]]
# '''[[George Washington]]'''
 
=== Figura fetare dhe teologë ===
 
# [[Abrahami]]
# [[Tomas Akuinas]]
# [[Shën Agustini]]
# '''[[Gautama Buddha]]'''
# [[Ebu Hamid el-Gazaliu]]
# '''[[Jezusi]]'''
# [[Martin Luther]]
# '''[[Moisiu]]'''
# '''[[Muhammedi]]'''
# [[Shën Pali]]
 
== Filozofia dhe psikologjia ==
 
=== Filozofia ===
 
# [[Estetika e trupit]]
# [[Dialektika]]
# [[Etika]]
# [[Epistemologjia]]
# [[Feminizmi]]
# [[Dëshira e lirë]]
# '''[[Dituria]]'''
# [[Logjika]]
# [[Mendja]]
# '''[[Filozofia]]'''
# [[Probabiliteti]]
# [[Realiteti]]
# [[E vërteta]]
 
=== Psikologjia ===
# '''[[Sjellja]]'''
# '''[[Emocioni]]'''
# [[Dashuria]]
# [[Psikologjia]]
# '''[[Mendimi]]'''
 
== Feja ==
 
=== Pamja botërore dhe feja===
 
# '''[[Perëndia]]'''
# '''[[Mitologjia]]'''
# Filozofitë e botës
## [[Ateizmi]]
## [[Fundamentalizmi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9149 Q9149])
## [[Materializmi]]
## [[Monoteizmi]]
## [[Politeizmi]]
# '''[[Shpirti]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9165 Q9165])
# '''[[Feja]]'''
# Specific religions
## '''[[Budizmi]]'''
## '''[[Krishtërimi]]'''
### [[Kisha Katolike]]
## [[Konfucianizmi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9581 Q9581])
## '''[[Hinduizmi]]'''
### [[Trimurti]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9595 Q9595])
## '''[[Islami]]'''
### [[Shiitët]]
## [[Jainizmi]]
## '''[[Jahudizmi]]'''
## [[Sikizmi]]
## [[Taoismi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9598 Q9598])
## [[Zoroastrianizmi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9601 Q9601])
# Praktikat shpirtërore
##[[Sufizmi]]
##[[Joga]]
##[[Zen]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7953 Q7953])
 
== Shkencat shoqërore ==
 
# '''[[Shoqëria]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8425 Q8425])
# [[Qytetërimi]]
# '''[[Arsimi]]'''
 
=== Familja dhe marrëdhëniet ===
 
# '''[[Familja]]'''
# '''[[Fëmija]]'''
# [[Burri]]
# '''[[Martesa]]'''
# [[Gruaja]]
 
=== Politika ===
 
# '''[[Politika]]'''
# [[Anarkizmi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q6199 Q6199])
# [[Kolonializmi]]
# [[Komunizmi]]
# [[Konservatizmi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7169 Q7169])
# [[Demokracia]]
# [[Diktatura]]
# [[Diplomacia]]
# [[Fashizmi]]
# [[Globalizimi]]
# '''[[Qeveria]]'''
# [[Ideologjia]]
# [[Imperializmi]]
# [[Liberalizmi]]
# [[Marksizmi]]
# [[Monarkia]]
# [[Nacionalizmi]]
# [[Republika]]
# [[Socializmi]]
# '''[[Shteti]]'''
# [[Partite politike]]
# [[Propaganda]]
# [[Terrorizmi]]
 
=== Biznes dhe ekonomi ===
 
# '''[[Ekonomia]]'''
# [[Kapitali]]
# [[Kapitalizmi]]
# [[Deviza]]
## [[Euro]]
## [[Jeni japonez]]
## [[Dollari i Shteteve të Bashkuara]]
# [[Industria]]
# '''[[Paraja]]'''
# [[Tatimi]]
 
=== Ligji ===
 
# '''[[Ligji]]'''
# [[Kushtetuta]]
 
=== Organizatat ndërkombëtare ===
 
# [[Bashkimi Afrikan]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7159 Q7159])
# [[Liga Arabe]]
# [[Shoqata e Kombeve të Azisë Juglindore]]
# [[Bashkësia e Shteteve të Pavarura]]
# [[Komonuelthi]]
# [[Bashkimi Evropian]]
# '''[[Lëvizja ndërkombëtare e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7178 Q7178])
# [[NATO]]
# [[Çmimi Nobel]]
# [[OPEC]]
# '''[[Organizata e Kombeve të Bashkuara]]'''
## [[Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë]]
## [[Fondi Monetar Ndërkombëtar]]
## [[UNESCO]]
## [[Deklarata Universale për të Drejtat e Njeriut]]
## [[Organizata Botërore e Shëndetësisë]]
# [[Banka Botërore]]
# [[Organizata Botërore e Tregtisë]]
 
=== Lufta dhe ushtria ===
 
# [[Lufta civile]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8465 Q8465])
# '''[[Ushtarak]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8473 Q8473])
# '''[[Paqja]]'''
# '''[[Lufta]]'''
 
=== Çështjet sociale ===
 
# [[Dështimi i zhvillimit të fetusit]]
# '''[[Dënimi me vdekje]]'''
# '''[[Të drejtat e njeriut]]'''
# [[Racizmi]]
# '''[[Skllavëria]]'''
 
== Gjuha dhe letërsia ==
 
# '''[[Gjuha (komunikim)|Gjuha]]'''
# Gjuhët specifike
## [[Gjuha arabe]]
## [[Gjuha bengale]]
## [[Gjuha kineze]]
## [[Gjuha angleze]]
## [[Gjuha frënge]]
## [[Gjuha gjermane]]
## [[Gjuha greke]]
## [[Gjuha hebraike]]
## [[Gjuha hindustani]]
## [[Gjuha japoneze]]
## [[Gjuha latine]]
## [[Gjuha perse]]
## [[Gjuha portugeze]]
## [[Gjuha ruse]]
## [[Gjuha sanskrite]]
## [[Gjuha spanjolle]]
## [[Gjuha suahile]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7838 Q7838])
## [[Gjuha turke]]
# [[Gjuhësia]]
# [[Gramatika]]
# '''[[Fjala]]'''
## [[Fonema]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8183 Q8183])
## [[Rrokja]]
# '''[[Shkrimi]]'''
## [[Alfabeti arab]]
## [[Shkrimi kinez]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8201 Q8201])
## [[Alfabeti cirilik]]
## [[Alfabeti grek]]
## [[Hangul]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8222 Q8222])
## [[Shkrimi latin]]
# [[Shkrim-leximi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8236 Q8236])
# '''[[Përkthimi]]''' ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7553 Q7553])
# '''[[Letërsia]]'''
## [[Proza]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q676 Q676])
##[[Arti i Luftës]]
## [[Fiktivi]]
### [[Një mijë e një netë]]
## [[Romani]]
### [[Ëndrra në vilën e kuqe]]
### [[Taleja e Gjenjit]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8269 Q8269])
## '''[[Poezia]]'''
### [[Epi i Gilgameshit]]
### [[Iliada]]
### [[Mahabharata]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8276 Q8276])
### [[Shahnameh]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q8279 Q8279])
 
== Shkencë ==
 
# [[Shkenca]]
# [[Natyra]]
 
=== Astronomi ===
 
# '''[[Astronomia]]'''
# [[Asteroidet]]
# '''[[Big Bang]]'''
# [[Vrima e zezë]]
# [[Kometa]]
# '''[[Galaktika]]'''
## [[Rruga e Qumështit]]
# '''[[Hëna]]'''
# '''[[Planeti]]'''
## '''[[Toka]]'''
## [[Jupiteri]]
## [[Marsi]]
## [[Merkuri (Planet)|Merkuri]]
## [[Neptuni]]
## [[Saturni]]
## [[Urani (planet)]]
## [[Venera]]
# [[Sistemi diellor]]
# [[Fluturime hapësinore]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q5916 Q5916])
# '''[[Ylli]]'''
## '''[[Dielli]]'''
# [[Gjithësia]]
 
=== Biologji ===
 
# '''[[Biologjia]]'''
# Materialet biologjike
## '''[[ADN]]'''
## [[Enzima]]
## [[Proteina]]
# [[Botanika]]
# '''[[Vdekja]]'''
## [[Vetëvrasja]]
# [[Ekologjia]]
## [[Speciet e rrezikuara]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q11394 Q11394])
# [[Zbutja]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q11395 Q11395])
# '''[[Jeta]]'''
# [[Klasifikimi biologjik]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q11398 Q11398])
## [[Lloji]]
 
==== Proceset biologjike ====
 
# '''[[Metabolizmi]]'''
## [[Hormonet tretës]]
## '''[[Fotosinteza]]'''
## [[Fryma]]
# '''[[Evolucioni]]'''
# '''[[Riprodhimi]]'''
## [[Shtatzania]]
## [[Gjinia]]
 
==== Anatami ====
 
# '''[[Anatomia]]'''
# [[Gjiri]]
# '''[[Qeliza]]'''
# [[Sistemi i qarkullimit të gjakut]]
## [[Gjaku]]
## [[Zemra]]
# [[Endokrin]]
# [[Sistemi i tretjes]]
## [[Zorra e trashë]]
## [[Zorrët e holla]]
## [[Mëlçia]]
# [[Muskuli]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7365 Q7365])
# [[Sistemi nervor]]
## [[Truri]]
## [[Nervi]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q9620 Q9620])
## [[Sistemi nervor ndijor]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q11101 Q11101])
### [[Veshi]]
### [[Hunda]]
### [[Syri]]
# [[Sistemi riprodhues]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7895 Q7895])
# [[Sistemi i frymëmarrjes]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7891 Q7891])
# [[Skeleti]] ([https://www.wikidata.org/wiki/Q7881 Q7881])
# [[Lëkura]]
 
==== Shëndeti dhe mjekësia ====
 
# '''[[Mjekësia]]'''
# [[Varshmëria]] ([[d:Q12029|Q12029]])
## [[Etanoli]]
## [[Duhani]]
# [[Sëmundja e Alzheimerit]]
# '''[[Kanceri]]'''
# [[Sëmundja obstruktive kronike]]
# [[Të ftohurit]] ([[d:Q12125|Q12125]])
# [[Stomatologjia]]
# [[Njeriu me aftesi te kufizuara]] ([[d:Q12131|Q12131]])
## [[Verbëria]] ([[d:Q10874|Q10874]])
## [[Shurdhëri]] ([[d:Q12133|Q12133]])
# [[Semundja mendore]] ([[d:Q12135|Q12135]])
# '''[[Sëmundja]]'''
# [[Epilepsia]]
# [[Mjekimi]] ([[d:Q12140|Q12140]])
## [[Antibiotiku]] ([[d:Q12187|Q12187]])
# '''[[Shendetsia]]''' ([[d:Q12147|Q12147]])
# [[Gastroenteritët]] ([[d:Q156103|Q156103]])
# [[Dhimbje koke]] ([[d:Q156103|Q156103]])
# [[Infarkti miokardial]]
# [[Sistemi i imunitetit]] ([[d:Q1059|Q1059]])
# '''[[Malaria]]'''
# [[Mosushqyerja]] ([[d:Q12167|Q12167]](
# [[Menstruacionet]] ([[d:Q12171|Q12171]])
# [[Shëndoshja]] ([[d:Q12174|Q12174]])
# [[Pandemia]]
# [[Pneumonia]]
# [[Poliomieliti]]
# [[Sëmundje seksualisht e transmetueshme]] ([[d:Q12198|Q12198]])
## '''[[AIDS]]'''
# [[Goditja]]
# [[Tuberkulozi]]
# [[Diabetes mellitus]]
# '''[[Virusi]]'''
## [[Gripi]]
## [[Li e vogël]] ([[d:Q12214|Q12214]])
 
==== Organizmat ====
# '''[[Organizmi]]'''([[d:Q7239|Q7239]])
# '''[[Kafsha]]'''
## [[Nematoda]] ([[d:Q5185|Q5185]])
## [[Mollusca]] ([[d:Q25326|Q25326]])
## [[Këmbënyjorët]]
### '''[[Kandrra]]'''
#### [[Milingona]] ([[d:Q7386|Q7386]])
#### [[Bleta]]
#### [[Mushkonja]]
### [[Merimanga]]
## Chordate
### '''[[Ujëtokësorët(Amfibët)]]'''
### '''[[Zogjtë]]'''
#### [[Pula (shpend)]]
#### [[Pëllumbi]]
### '''[[Peshqit]]'''
#### [[Peshkaqeni]]
### '''[[Gjitarët]]'''
#### [[Deveja]]
#### [[Macja]]
#### [[Lopa]]
#### [[Qeni]]
#### [[Elefanti]]
#### [[Kali]]
#### [[Dhentë]] ([[d:Q7368|Q7368]])
#### [[Brejtësit]]
#### [[Derri]]
#### [[Primatet]] ([[d:Q7380|Q7380]])
##### '''[[Njeriu]]'''
#### [[Cetacetë]]
### '''[[Zvarranikët]]'''
#### [[Dinozaurët]]
#### [[Gjarpri]]
# [[Archaea]] ([[d:Q10872|Q10872]])
# '''[[Bakteret]]'''
# '''[[Këpurdhat]]'''
# '''[[Bimët]]'''
## [[Lulja]]
## [[Pema]] ([[d:Q10884|Q10884]])
# [[Protist]] ([[d:Q10892|Q10892]])
 
=== Kimi ===
# '''[[Kimia]]'''
# [[Kimia inorganike]]
# [[Biokimia]]
## [[Hormonet]]
# [[Komponim kimik]]
## [[Acidi]]
## [[Bazat]]
## [[Kripërat]]
# '''[[Lista e elementeve kimikë]]'''
## '''[[Sistemi periodik i elementeve]]'''
## [[Alumini]]
## [[Karboni]]
## [[Bakri]]
## '''[[Ari]]'''
## '''[[Hidrogjeni]]'''
## '''[[Hekuri]]'''
## [[Azoti]]
## '''[[Oksigjeni]]'''
## [[Argjendi]]
## [[Kallaj]]
# [[Kimia organike]]
## [[Alkooli]]
## [[Karbohidratet]]
## [[Lipidet]]
# '''[[Molekula]]'''
# [[Kimia analitike]] [[d:Q2346|Q2346]]
# [[Kimia fizike]] [[d:Q11372|Q11372]]
 
=== Shkenca e Tokës ===
 
# [[Orteqet]]
# '''[[Klima]]'''
## [[El Ninjo]]
## [[Ndryshimet klimatike]]
# [[Tërmeti]]
# '''[[Gjeologjia]]'''
## '''[[Minerali]]'''
### [[Diamanti]]
## [[Tektonika e pllakave]] ([[d:Q7950|Plate tectonics]])
## [[Shkëmbi]]
# [[Fatkeqesi natyrore]] ([[d:Q8065|Natural disaster]])
## [[Përmbytja]] ([[d:Q8068|Flood]])
## [[Cunami]]
# [[Vullkani]]
# '''[[Moti]]'''
## [[Retë]]
## [[Shiu]]
## [[Dëbora]]
## [[Tornado]]
## [[Uragani]]
## [[Era]]
 
=== Fizikë ===
 
# '''[[Fizika]]'''
# [[Nxitimi]]
# '''[[Atomi]]'''
# '''[[Energjia]]'''
## [[Ruajtja e energjisë]] ([[d:Q11382|Q11382]])
# '''[[Rrezatimi elektromagnetik]]'''
## [[Rrezet infra të kuqe]]
## [[Rrezet ultravioletë]]
## [[Drita]]
### '''[[Ngjyra]]'''
# [[Mekanika klasike]]
# '''[[Forca]]'''
## [[Elektromagnetizmi]]
### [[Fusha magnetike]]
## [[Graviteti]]
## [[Bashkëveprimi i fortë]]
## [[Bashkëveprimi i dobët]]
# [[Magneti]]
# '''[[Masa]]'''
# '''[[Metalet]]'''
## [[Çeliku (material)]]
# [[Fisioni bërthamor]]
# '''[[Gjendja agregate]]'''
## [[Gazi]]
## [[Likuid]] ([[d:Q11435|Q11435]])
## [[Plazma (fizikë)]]
## [[Ngurtësia]] ([[d:Q11438|Q11438]])
# [[Mekanika kuantike]]
# [[Radioaktivitet]]
# '''[[Relativiteti i përgjithshëm]]'''
# [[Teoria speciale e relativitetit]]
# [[Gjysmëpërcjellësi]]
# '''[[Tingulli]]'''
# '''[[Shpejtësia]]'''
## [[Shpejtësia e dritës]]
# [[Temperatura]]
# '''[[Koha]]'''
# [[Termodinamika]]
# [[Zbrazëtia]]
 
=== Matjet dhe njësitë ===
 
# '''[[Shkallë (kënd)]]'''
# [[Kilogrami]]
# [[Litri]]
# [[Metri]]
# [[Sistemi SI]]
# [[Sekonda]]
 
=== Matja e kohës ===
 
# '''[[Kalendari]]'''
## [[Kalendari gregorian]]
# [[Ora]]
# '''[[Dita]]'''
# [[Zona kohore]]
# '''[[Viti]]'''
 
=== Artikuj ushqimor ===
 
# '''[[Ushqimi]]'''
# [[Buka]]
# [[Drithi]]
## [[Elbi]]
## [[Misri]]
## [[Tërshëra]]
## [[Orizi]]
## [[Thekra]]
## [[Melekuqe]] ([[d:Q12111|Q12111]])
## [[Gruri]] ([[d:Q15645384|Q15645384]])
# [[Djathi]]
# [[Çokollata]]
# [[Mjalti]]
# [[Fruti]]
## [[Molla]]
## [[Bananja]]
## [[Rrushi]]
## [[Sojë]] ([[d:Q11006|Q11006]])
## [[Limoni]]
## [[Arra (frut)]] ([[d:Q11009|Q11009]])
# [[Mishi]] ([[d:Q10990|Q10990]])
# [[Sheqeri]]
# [[Perimet]]
## [[Patatja]]
 
==== Pije ====
 
# [[Birra]]
# [[Kafeja]]
# [[Lëngu]] ([[d:Q8492|Q8492]])
# '''[[Qumështi]]'''
# [[Çaji]]
# '''[[Uji]]'''
# [[Vera (pije alkoolike)]]
 
=== Matematikë ===
 
# '''[[Matematika]]'''
# '''[[Aritmetika]]'''
## [[Logaritmet]]
## '''[[Numri]]'''
## [[Teoria e numrave]]
# [[Algjebra]]
## [[Numrat kompleksë]]
## [[Ekuacioni]]
## [[Algjebra lineare]]
# '''[[Gjeometria]]'''
## [[Këndi]] ([[d:Q11352|Q11352]])
## [[Sipërfaqja]]
## [[Sistemi koordinativ]]
## [[Numri pi]]
## [[Teorema e Pitagorës]]
## [[Simetria]]
## [[Trigonometria]]
# [[Analiza matematikore]]
## [[Ekuacione Diferenciale]]
## [[Analiza numerike]] ([[d:Q11216|Q11216]])
# Probabiliteti dhe statistikat
## [[Statistika]]
# Logjika dhe themelet
## [[Funksioni (matematikë)]] ([[d:Q11348|Q11348]])
## [[Pafundësia]]
## [[Provat matematikore]] ([[d:Q11538|Q11538]])
## [[Teoria e vendosur]] ([[d:Q12482|Q12482]])
 
== Teknologji ==
# '''[[Teknologjia]]'''
# [[Bioteknologjia]]
# [[Veshja]]
## [[Pambuki]] ([[d:Q11457|Q11457]])
# [[Inxhinieria]]
## [[Makina]]
## [[Roboti]]
## [[Vidhos]] ([[d:Q11022|Q11022]])
## [[Rrota]]
# '''[[Agrikultura]]'''
## [[Ujitja]]
## [[Parmenda]]
# [[Metalurgjia]] ([[d:Q11467|Q11467]])
# [[Nanoteknologjia]]
 
=== Komonikimi ===
 
# '''[[Komunikimi]]'''
# [[Libri]]
# '''[[Informacioni]]'''
## [[Enciklopedia]]
# [[Gazetaria]]
## [[Gazeta]]
## [[Masmedia]]
# [[Shtypi]]
# [[Telefoni]]
 
=== Elektronikë ===
 
# [[Elektronika]]
## [[Rryma elektrike]]
## [[Frekuenca]]
# Komponentet
## [[Kondensatori]]
## [[Induktori]]
## [[Transistori]]
## [[Dioda]]
## [[Rezistorët]]
## [[Transformatorët]]
 
==== Kompjuterët dhe Internet ====
 
# '''[[Kompjuteri]]'''
## [[Hard disk]]
## [[Njësia qendrore e përpunimit]]
# [[Inteligjenca artificiale]]
# [[Teknologjia e informacionit]]
## [[Algoritmi]]
# [[Interneti]]
## [[Posta elektronike]]
## [[World Wide Web]]
# [[Sistemi operativ]]
# [[Gjuhë programimi]]
# [[Software]]
 
=== Energjia dhe lëndët djegëse ===
 
# [[Energjia e ripërtëritshme]]
# [[Elektriciteti]]
## [[Energjia bërthamore]]
# [[Karburant fosil]] ([[d:Q12748|Q12748]])
# [[Motor me djegie të brendshme]] ([[d:Q12757|Q12757]])
# [[Makina me avull]]
# [[Zjarri]]
 
===Materiale===
# [[Xhami (material)]]
# [[Letra]]
# [[Plastika]]
# [[Druri]]
 
=== Transporti ===
 
# [[Transporti]]
# [[Avioni]]
# [[Automobili]]
# [[Biçikleta]]
# [[Nëndetësja]]
# [[Anija]]
# [[Treni]]
 
=== Armët ===
 
# [[Arma]]
## [[Shpata]] ([[d:Q12791|Q12791]])
## [[Armët]] ([[d:Q12796|Q12796]])
### [[Armë automatike]] ([[d:Q12800|Q12800]])
## [[Armët bërthamore]]
# [[Tanku]]
# [[Materiali eksploziv]] ([[d:Q12870|Q12870]])
## [[Baruti]]
 
== Artet dhe rekreacion ==
 
# '''[[Kultura]]'''
# '''[[Arti]]'''
## [[Stripi]]
## [[Piktura]]
## [[Fotografia]]
## [[Skulptura]] [[d:Q11634|Q11634]]
## [[Qeramika]] ([[d:Q11642|Q11642]]
# [[Vallëzimi]]
# [[Moda]]
# [[Teatri]]
# [[Kaligrafia]] [[d:Q12681|Q12681]])
 
=== Arkitekturë dhe inxhinieri civile ===
 
# '''[[Arkitektura]]'''
# [[Harku]] ([[d:Q12277|Q12277]])
# [[Ura]]
# [[Kanali]] ([[d:Q12284|Q12284]])
# [[Penda]] ([[d:Q12323|Q12323]]
# [[Kubja]] ([[d:Q12493|Q12493]])
# '''[[Shtëpia]]'''
# Struktura specifike
## [[Angkor Wat]] ([[d:Q43473|Q43473]]
## [[Koloseumi]]
## [[Muri i Madh Kinez]]
## [[Kulla Eiffel]]
## [[Empire State Building]]
## [[Ajasofja]]
## [[Parthenon]] ([[d:Q10288|Q10288]]
## [[Kompleksi piramidal i Gizës]] ([[d:Q13217298|Q13217298]])
## [[Bazilika e Shën Pjetrit]] [[d:Q12512|Q12512]]
## [[Statuja e Lirisë]]
## [[Taxh Mahali]]
## [[Tre Gorges Damë ]] ([[d:Q12514|Q12514]]
# [[Piramida]]
# [[Kulla]]
 
=== Film, radio and television ===
 
# '''[[d:Q11424|Film]]'''
## [[d:Q11425|Animation]]
### [[d:Q1107|Anime]]
# '''[[d:Q872|Radio]]'''
# '''[[d:Q289|Television]]'''
 
===Music===
 
# '''[[d:Q638|Music]]'''
# [[d:Q7366|Song]]
# Specific music genres
## [[d:Q9759|Blues]]
## [[d:Q9730|Classical music]]
### [[d:Q1344|Opera]]
### [[d:Q9734|Symphony]]
## [[d:Q9778|Electronic music]]
## [[d:Q9764|Flamenco]]
## [[d:Q11401|Hip hop]]
## [[d:Q8341|Jazz]]
## [[d:Q9794|Reggae]]
## [[d:Q11399|Rock music]]
## [[d:Q11403|Samba]]
# Specific musical instruments
## [[d:Q11404|Drum]]
## [[d:Q11405|Flute]]
## [[d:Q6607|Guitar]]
## [[d:Q5994|Piano]]
## [[d:Q8338|Trumpet]]
## [[d:Q8355|Violin]]
 
=== Recreation ===
 
# '''[[d:Q11410|Game]]'''
## [[d:Q11411|Backgammon]]
## [[d:Q718|Chess]]
## [[d:Q11413|Go (game)]]
# [[d:Q11416|Gambling]]
# [[d:Q11417|Martial arts]]
## [[d:Q11419|Karate]]
## [[d:Q11420|Judo]]
# [[d:Q5389|Olympic Games]]
# '''[[d:Q349|Sport]]'''
## [[d:Q542|Athletics]]
## [[d:Q5386|Auto racing]]
## [[d:Q5369|Baseball]]
## [[d:Q5372|Basketball]]
## [[d:Q5375|Cricket]]
## [[d:Q2736|Association football]]
## [[d:Q5377|Golf]]
## [[d:Q5378|Rugby]]
## [[d:Q847|Tennis]]
# '''[[d:Q11422|Toy]]'''
 
==Shiko edhe==
* [[meta:List of articles all languages should have]]
-->