Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Smederevës"

v
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
 
== Faza e dytë e pastrimit ==
{{kryesor|Sanxhaku i Nishit#Shpërnguljet e mëdha me 1877/1878}}
[[Skeda:Distribution of Races on the Balkans in 1923.jpg|thumb|300px|Pastrimet etnike deri më 1923 (etnia serbe, gorane dhe boshnjake = etni serbe)]]
Gjatë luftës ruso-turke të krimit në vitet 1877-1878 fillon rritja e intensitetit të dëbimeve që shënon edhe fazën e dytë të dëbimeve masive. Mbajtjes së këtyre viseve nën kontroll ju vijnë në ndihmë edhe formacione ushtarake dhe vullnetarë Ruse.