Dallime mes rishikimeve të "Lista e Ministrave të Arësimit të Shqipërisë"

arËsimi?!?!
(Ar-Ë-simit?!)
(arËsimi?!?!)
Etiketa: Ridrejtim i ri
 
'''#RIDREJTO [[Lista e Ministrave të ArësimitArsimit të Shqipërisë'''.]]
 
{| class="sortable wikitable"
!Emri Mbiemri!!Filloi detyrën!!La detyrën!!Emri i saktë i ministrisë!!Kryeministër
|-
| [[Figura:Gurakuqi.jpg|30px]][[Luigj Gurakuqi]]
| [[4 dhjetor]] [[1912]]
| [[20 maj]] [[1914]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ismail Qemali]]
|-
| [[Mihal Turtulli]]
| [[14 mars]] [[1914]]
| [[20 maj]] [[1914]]
| Ministria e Arësimit
| [[Turhan pashë Përmeti]]
|-
| [[Figura:Gurakuqi.jpg|30px]] [[Luigj Gurakuqi]]
| [[25 dhjetor]] [[1918]]
| [[29 janar]] [[1920]]
| Ministria e Arësimit
| [[Turhan pashë Përmeti]]
|-
| [[Figura:Sotir Peçi.jpg|30px]][[Sotir Peci]]
| [[30 janar]] [[1920]]
| [[14 nëntor]] [[1920]]
| Ministria e Arësimit
| [[Sulejman Delvina]]
|-
| [[Kristo Floqi]]
| [[15 nëntor]] [[1920]]
| [[1 korrik]] [[1921]]
| Ministria e Arësimit
| [[Iliaz Vrioni]]
|-
| [[Figura:Sotir Peçi.jpg|30px]][[Sotir Peci]]
| [[11 korrik]] [[1921]]
| [[16 tetor]] [[1921]]
| Ministria e Arësimit
| [[Iliaz Vrioni]]
|-
| [[Figura:HMosi.jpg|30px]][[Hilë Mosi]]
| [[16 tetor]] [[1921]]
| [[6 dhjetor]] [[1921]]
| Ministria e Arësimit
| [[Pandeli Evangjeli]]
|-
| [[Haki Tefiku]]
| [[6 dhjetor]] [[1921]]
| [[6 dhjetor]] [[1921]]
| Ministria e Arësimit
| [[Qazim Koculi]]
|-
| [[Figura:Kristo Dako.jpg|30px]] [[Kristo Dako]]
| [[7 dhjetor]] [[1921]]
| [[12 dhjetor]] [[1921]]
| Ministria e Arësimit
| [[Hasan Prishtina]]
|-
| [[Figura:Axhuvani2.jpg|30px]] [[Aleksandër Xhuvani]]
| [[12 dhjetor]] [[1921]]
| [[24 dhjetor]] [[1921]]
| Ministria e Arësimit
| [[Idhomeno Kosturi]]
|-
| [[Figura:Rexhepmitrovica.jpg|30px]] [[Rexhep Mitrovica]]
| [[24 dhjetor]] [[1921]]
| [[2 dhjetor]] [[1922]]
| Ministria e Arësimit
| [[Xhafer Ypi]]
|-
| [[Figura:Rexhepmitrovica.jpg|30px]] [[Rexhep Mitrovica]]
| [[2 dhjetor]] [[1922]]
| [[25 dhjetor]] [[1924]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ahmet Zogu]]
|-
| [[Fahri Rashiti]]
| [[3 mars]] [[1924]]
| [[27 maj]] [[1924]]
| Ministria e Arësimit
| [[Shefqet Vërlaci]]
|-
| [[Fahri Rashiti]]
| [[30 maj]] [[1924]]
| [[10 qershor]] [[1924]]
| Ministria e Arësimit
| [[Iliaz Vrioni]]
|-
| [[Stavro Vinjau]]
| [[16 qershor]] [[1924]]
| [[24 dhjetor]] [[1924]]
| Ministria e Drejtësisë dhe Arësimit
| [[Fan Noli]]
|-
| [[Kostaq Kota]]
| [[6 janar]] [[1925]]
| [[31 janar]] [[1925]]
| Ministria e Punëve Botore dhe Arësimit
| [[Ahmet Zogu]]
|-
| [[Xhafer Ypi]]
| [[12 shkurt]] [[1927]]
| [[20 tetor]] [[1927]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ahmet Zogu]] (president)
|-
| [[Xhafer Ypi]]
| [[24 tetor]] [[1927]]
| [[10 maj]] [[1928]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ahmet Zogu]] (president)
|-
| [[Xhafer Ypi]]
| [[11 maj]] [[1928]]
| [[1 shtator]] [[1928]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ahmet Zogu]] (president)
|-
| [[Abdurraman Dibra]]
| [[5 shtator]] [[1928]]
| [[5 maj]] [[1930]]
| Ministria e Arësimit
| [[Kostaq Kota]]
|-
| [[Figura:HMosi.jpg|30px]][[Hilë Mosi]]
| [[6 mars]] [[1930]]
| [[11 prill]] [[1931]]
| Ministria e Arësimit
| [[Pandeli Evangjeli]]
|-
| [[Figura:HMosi.jpg|30px]][[Hilë Mosi]]
| [[20 prill]] [[1931]]
| [[7 dhjetor]] [[1932]]
| Ministria e Arësimit
| [[Pandeli Evangjeli]]
|-
| [[Figura:MIvanaj.jpg|30px]] [[Mirash Ivanaj]]
| [[11 janar]] [[1933]]
| [[16 tetor]] [[1935]]
| Ministria e Arësimit
| [[Pandeli Evangjeli]]
|-
| [[Nush Bushati]]
| [[21 tetor]] [[1935]]
| [[7 nëntor]] [[1936]]
| Ministria e Arësimit
| [[Mehdi Frashëri]]
|-
| [[Faik Shatku]]
| [[9 nëntor]] [[1936]]
| [[7 prill]] [[1939]]
| Ministria e Arësimit
| [[Kostaq Kota]]
|-
| [[Figura:Ernest Koliqi.jpg|30px]] [[Ernest Koliqi]]
| [[21 prill]] [[1939]]
| [[3 dhjetor]] [[1941]]
| Ministria e Arësimit
| [[Shefqet Vërlaci]]
|-
| [[Xhevat Kortsha|Xhevat Korça]]
| [[3 dhjetor]] [[1941]]
| [[4 janar]] [[1943]]
| Ministria e Arësimit
| [[Mustafa Kruja]]
|-
| [[Rexhep Krasniqi]]
| [[12 shkurt]] [[1943]]
| [[28 prill]] [[1943]]
| Ministria e Arësimit
| [[Maliq Bushati]]
|-
| [[Zef Benusi]]
| [[11 maj]] [[1943]]
| [[8 korrik]] [[1943]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ekrem Libohova]]
|-
| [[Figura:Eqerem Çabej.jpg|30px]] [[Eqrem Çabej]]
| [[5 nëntor]] [[1943]]
| [[16 qershor]] [[1944]]
| Ministria e Arësimit
| [[Rexhep Mitrovica]]
|-
| [[Koço Muka]]
| [[18 korrik]] [[1944]]
| [[28 gusht]] [[1944]]
| Ministria e Arësimit
| [[Fiqiri Dine]]
|-
| [[Gjergj Kokoshi]]
| [[23 tetor]] [[1944]]
| [[13 janar]] [[1945]]
| Ministria e Arësimit
| [[Enver Hoxha]]
|-
| [[Figura:Cipo.jpeg|30px]] [[Kostaq Cipo]]
| [[13 janar]] [[1945]]
| [[21 mars]] [[1946]]
| Ministria e Arësimit
| [[Enver Hoxha]]
|-
| [[Figura:Sejfulla Malëshova.jpg|30px]] [[Sejfulla Malëshova]]
| [[22 mars]] [[1946]]
| [[6 shkurt]] [[1948]]
| Ministria e Arësimit
| [[Enver Hoxha]]
|-
| [[Naxhije Dume]]
| [[6 shkurt]] [[1948]]
| [[1 tetor]] [[1948]]
| Ministria e Arësimit
| [[Enver Hoxha]]
|-
| [[Kahreman Ylli]]
| [[23 nëntor]] [[1948]]
| [[9 prill]] [[1952]]
| Ministria e Arësimit
| [[Enver Hoxha]]
|-
| [[Bedri Spahiu]]
| [[10 prill]] [[1952]]
| [[19 korrik]] [[1954]]
| Ministria e Arësimit
| [[Enver Hoxha]]
|-
| [[Bedri Spahiu]]
| [[19 korrik]] [[1954]]
| [[21 qershor]] [[1955]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Mehmet Shehu]]
|-
| [[Ramiz Alia]]
| [[21 qershor]] [[1955]]
| [[17 korrik]] [[1962]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Mehmet Shehu]]
|-
| [[Manush Myftiu]]
| [[17 korrik]] [[1962]]
| [[22 qershor]] [[1965]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Mehmet Shehu]]
|-
| [[Thoma Deliana]]
| [[23 qershor]] [[1965]]
| [[3 maj]] [[1976]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Mehmet Shehu]]
|-
| [[Tefta Cami]]
| [[3 maj]] [[1976]]
| [[18 dhjetor]] [[1981]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Mehmet Shehu]]
|-
| [[Tefta Cami]]
| [[15 janar]] [[1982]]
| [[19 shkurt]] [[1987]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Adil Çarçani]]
|-
 
| [[Skënder Gjinushi]]
| [[20 shkurt]] [[1987]]
| [[21 shkurt]] [[1991]]
| Ministria e Arësimit dhe Kulturës
| [[Adil Çarçani]]
|-
 
| [[Figura:Kastriot Islami.jpg|30px]] [[Kastriot Islami]]
| [[22 shkurt]] [[1991]]
| [[10 maj]] [[1991]]
| Ministria e Arësimit
| [[Fatos Nano]]
|-
| [[Maqo Lakrori]]
| [[11 maj]] [[1991]]
| [[4 qershor]] [[1991]]
| Ministria e Arësimit
| [[Fatos Nano]]
|-
| [[Maqo Lakrori]]
| [[11 qershor]] [[1991]]
| [[6 dhjetor]] [[1991]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ylli Bufi]]
|-
| [[Alfred Pema]]
| [[18 dhjetor]] [[1991]]
| [[13 prill]] [[1992]]
| Ministria e Arësimit
| [[Vilson Ahmeti]]
|-
| [[Ylli Vejsiu]]
| [[13 prill]] [[1992]]
| [[6 prill]] [[1993]]
| Ministria e Arësimit
| [[Aleksandër Meksi]]
|-
 
| [[Xhezair Teliti]]
| [[6 prill]] [[1993]]
| [[10 korrik]] [[1996]]
| Ministria e Arësimit
| [[Aleksandër Meksi]]
|-
 
| [[Edmond Lulja]]
| [[11 korrik]] [[1996]]
| [[11 mars]] [[1997]]
| Ministria e Arësimit dhe Sporteve
| [[Aleksandër Meksi]]
|-
 
| [[Luan Skuqi]]
| [[11 mars]] [[1997]]
| [[24 korrik]] [[1997]]
| Ministria e Arësimit dhe Sporteve
| [[Bashkim Fino]]
|-
 
| [[Et'hem Ruka]]
| [[25 korrik]] [[1997]]
| [[28 shtator]] [[1998]]
| Ministria e Arësimit dhe Shkencës
| [[Fatos Nano]]
|-
| [[Et'hem Ruka]]
| [[2 tetor]] [[1998]]
| [[25 tetor]] [[1999]]
| Ministria e Arësimit
| [[Pandeli majko]]
|-
| [[Et'hem Ruka]]
| [[28 nëntor]] [[1999]]
| [[6 shtator]] [[2001]]
| Ministria e Arësimit
| [[Ilir Meta]]
|-
| [[Figura:Ben Blushi.jpg|30px]] [[Ben Blushi]]
| [[6 shtator]] [[2001]]
| [[29 janar]] [[2002]]
| Ministria e Arësimit dhe Shkencës
| [[Ilir Meta]]
|-
 
| [[Luan Memushi]]
| [[22 shkurt]] [[2002]]
| [[25 korrik]] [[2002]]
| Ministria e Arësimit
| [[Pandeli majko]]
|-
 
| [[Luan Memushi]]
| [[29 korrik]] [[2002]]
| [[1 shtator]] [[2005]]
| Ministria e Arësimit
| [[Fatos Nano]]
|-
| [[Figura:Genc Pollo.jpg|30px]] [[Genc Pollo]]
| [[9 shtator]] [[2005]]
| [[10 shtator]] [[2009]]
| Ministria e Arësimit dhe Shkencës
| [[Sali Berisha]]
|-
| [[Figura:Myqerem Tafaj.jpg|30px]] [[Myqerem Tafaj]]
| [[16 shtator]] [[2009]]
| [[10 shtator]] [[2013]]
| Ministria e Arësimit dhe Shkencës
| [[Sali Berisha]]
|-
 
| [[Figura:Lindita Nikolla.jpg|30px]] [[Lindita Nikolla]]
| [[16 shtator]] [[2009]]
| [[10 shtator]] [[2013]]
| Ministria e Arësimit dhe Sportit
| [[Edi Rama]]
|-
|}
 
==Shiko edhe==
 
==Burimi i të dhënave==
<references/>
137

edits