Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

2 bytes removed ,  3 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
(Kam shtuar)
v
 
Komponimet organike i karakterizojnë disa veti fizike dhe kimike që i dallojnë nga Komponimet inorganike(tretshmerinë,pika e vlimit dhe e shkrirjes, djegëshmëria, struktura kimike, reaksionet kimike)etj.Komponimet organike i paraqesim me formulë molekulare, racionale te strukturës etj.
Në kiminë organike bëjnë pjesë: Komponimet organike të karbonit, Hidrokarburet, Komponimet organike me oksigjen dhe azot (alkoolet) dhe Komponimet organike me rëndësi jetsore.Kimia organike luan rol te rendesishem për ekonimine,ne shoqeri dhe ne jeten e perditshme.Në plejadën e kimistëve të shekullit XIX, Berceliusi (Berzelius) ishte i pari, i cili kimistqë në gjuhën shkencore futi togfjalëshin kimi organike. Ai në viitn 1827 botoi tekstine parë të kimisë organike.
 
Berceliusi (Berzelius) ishte i pari, i cili kimistqë në gjuhën shkencore futi togfjalëshin kimi organike.
 
Ai në viitn 1827 botoi tekstine parë të kimisë organike.
 
== Komponimet organike të karbonit ==