Ndryshimi mes inspektimeve të "Njeriu"

14 bytes removed ,  2 vjet më parë
Trenutne slike so bolj primerne za javni pogled
(Trenutne slike so bolj primerne za javni pogled)
{{Taxobox
| name = Njeriu<ref name=msw3>{{MSW3 Groves | pages = | id = 12100795}}</ref>
| image = HumanAkha cropped hires.svgJPG
| image_caption = MashkulliMoški dhein femra njeriženska
ženska
| fossil_range = {{Short fossil range|0.195|0}}
| status = LC
 
== Habitati dhe popullsia ==
[[Skeda:IndianSaami familyFamily in Brazil posed in front of hut1900.jpg|thumb|rightparapamje|225px225x225px|Njerëzit shpesh jetojnë në struktura sociale të bazuara te familja dhe krijojnë strehim artificial.]]
 
Vendbanimet e para njerëzore ishin të varura nga sasia e ujit dhe dhe në varësi të jetesës, resurse të tjera natyrore si tokat pjellore për rritjen e prodhimeve bujqësore dhe të bagëtisë, ose në stinë të caktuara duke gjuajtur pre të ndryshme. Gjithsesi, njerëzit kanë një aftësi të madhe për të ndryshuar habitatin e tyre me metoda të ndryshme, si ujitja, planifikimi urban, ndërtimi, transporti, prodhimi i mallrave, shpyllëzimi dhe shkretëzimi. Me shfaqjen e tregtisë në shkallë të gjerë dhe infrastrukturës së transportit, afërsia e këtyre resurseve është bërë e panevojshme dhe në shumë vende, këto faktorë nuk janë më një forcë drejtuese e rritjes dhe zvogëlimit të popullsisë. Megjithatë, mënyra se si habitati ndryshohet është një përcaktues i rëndësishëm në ndryshimin e popullsisë.
 
2

edits