Ndryshimi mes inspektimeve të "Socialdemokracia"

U zëvendësua Indira2.jpg me Indira_Gandhi_in_1967.jpg
(rregullime të tekstit duke përdorur AWB)
(U zëvendësua Indira2.jpg me Indira_Gandhi_in_1967.jpg)
 
=== Përgjigje të neoliberalism, epokën bashkëkohore, 1979 të pranishëm ===
Kriza ekonomike në botën Perëndimore gjatë në mes të fund të viteve 1970, ka rezultuar në rritje të neoliberalism dhe politikanët e zgjedhur në neoliberal platforma të tilla si Kryeministri i britanisë së madhe [[Margaret Thatcher|Margaret Taçerin]] dhe Presidenti amerikan [[Ronald Reagan|Ronald Regan]]. Rritja e mbështetjes për neoliberalism ngritur pyetje mbi politik qëndrueshmërinë e demokracisë sociale, të tilla si sociolog Ralf Dahrendorf parashikuar "fundi i social demokrate e shekullit".{{Sfn|Diamond|2012}}
[[Skeda:Indira2Indira Gandhi in 1967.jpg|parapamje|[[Indira Gandhi]], Kryeministri i Indisë, 1966-1977, 1980-1984]]
Në vitin 1985, një marrëveshje është bërë në mes të disa sociale demokratike, partitë e bllokut Perëndimor vendet e Belgjikë, Danimarkë, Holandë; me komuniste partitë e Bllokut Lindor vendet e Bullgarinë, Gjermaninë Lindore, Hungari; të ketë diskutimeve shumëpalëshe për tregtinë, çarmatimin bërthamor dhe çështjet e tjera.{{Sfn|Van Oudenaren|1991}}