Ndryshimi mes inspektimeve të "Kostaq Cipo"

12 bytes removed ,  2 vjet më parë
Shahin bej Kolonjën, e ktheva në Shahin Kolonjen.
(Nderroi jetë 6 janar të vitit 1952. Unë e ktheva në : Ndërroi jetë më 6 janar të vitit 1952.)
(Shahin bej Kolonjën, e ktheva në Shahin Kolonjen.)
Lindi në Elbasan, i biri i Simonit dhe i Agnije Xhuvanit. I ati ishte zanatçi, por e mbylli jetën si nëpunës i rangut të ulët në bashkinë e qytetit. Agnija, e ëma, ishte e bija e Jan Xhuvanit, priftit të varfër të fshatit Shtërmen dhe e motra e patriotit të shquar dhe gjuhëtarit të madh [[Aleksandër Xhuvani]].
 
Në moshën 6 vjeçare, më 1898, u regjistrua në shkollën 7-vjeçare të qytetit, që ishte në gjuhën greke. Më 1906, pasi kreu mësimet në këtë shkollë, u regjistrua në një gjysmëgjimnazin turqisht i cili ishte hapur në Elbasan. Më 1910 vazhdoi dy vitet e fundit të gjimnazit në [[Manastiri (qytet)|Manastir]]. Në këtë kohë u njoh me patriotë të shumtë si: [[Gjergj Qiriazi|Gjergj Qirjazin]], [[Mustafa Qulli|Muço Qullin]] dhe [[Shahin bej Kolonja|Shahin bej Kolonjën]]. Vitin e fundit të gjimnazit Cipoja nuk arriti ta përfundonte për shkak të [[Lufta e Parë Ballkanike|Luftës Ballkanike]] dhe u kthye në Elbasan më 1912.
 
Gjatë periudhës së pushtimit serb shërbeu si bibliotekist pranë familjes së [[Aqif Pashë Elbasani|Aqif pashë Elbasanit]], për të sistemuar dhe kataloguar librat e bibliotekës së tij të pasur. Në vjeshtë të vitit 1913 (në moshën 20 vjeçare) iu dha një bursë për në [[Shën Mitri (Itali)|Shën Mitër Korona]], në kolegjin e Shën Adrianit, pikërisht në atë shkollë ku kishte dhënë mësim për tre vjet rresht (1906-1909) daja i tij, Aleksandër Xhuvani. Shkollën e filloi në shtator 1913 dhe e ndoqi pa shkëputje për 4 vjet.
Më 1946-1952 u zgjodh deputet dy herë me radhë për qarkun e Elbasanit.
 
Ndërroi jetë 6 janar të vitit 1952.
 
== Vepra ==
Anonymous user