Ndryshimi mes inspektimeve të "Muzeu i Artit Mesjetar"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}
'''Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar''', në [[Korçë]], u përurua më 24 prill 1980. Ai është një nga qendrat muzeore më të rëndësishme të Shqipërisë e më gjerë. Fondi i tij ka mbi 7 mijë objekte kulti e arti, kryesisht ikona e më pak punime guri, druri, metali e tekstili të krijuara nga mesjeta e hershme deri në fillim të shek. XX prej artistësh anonimë e të mirënjohur, nga treva të ndryshme të vendit.
Në sallën kryesore janë vendosur një koleksion ikonash dhe objekte nga më të mirat, krijuar në shekuj e që pasqyrojnë momente të ndryshme të zhvillimit të ikonografisë shqiptare dhe përfaqësuesit kryesorë të tyre. Aty ka vepra të autorëve anonimë të shek. XIII-XIV dhe të tjerë të mirënjohur si: [[Onufri]], Onufër Qiprioti, Mësues Kostandini, Jeromonaku, [[Kostandin Shpataraku|Shpataraku]], Selenicasi, vëllezërit Zografi etj.
 
==Referenca==