Ndryshimi mes inspektimeve të "Surinami"

343 bytes added ,  2 vjet më parë
shtim detajesh te lena + ref
(shtim detajesh te lena + ref)
=== Grupet etnike ===
=== Feja ===
Duke u bazuar në regjistrimin e përgjithshëm të vitit 2012, 48.4% janëqenë të krishterë, ku 26.7% prej tyre janëqenë protestant (përfshirë 11.18% HindusëtPentekostal, u11.16% moravian dhe 4.4% të denominacioneve të tjera protestante) dhe 21.6% katolikë. krijuanHindutë sisendërtuan fejagrupin e dytë religjioz më e përhapur në SurinamiSurinam duke perfshirëpërfshirë 22,3% të popullatës. Muslimanët përbëjnë 13.9% të popullatës. Në bazë të këtyre regjistrimeve, 7.5% të popullatës janëu deklaruardeklaruan jobesimtarë "padhe fe3.2% nuk iu përgjigjën pyetjes.<ref name="CENSUS2012">[http://www.statistics-suriname.org/images/Presentatie.pdf 2012 Suriname Census Definitive Results]. Algemeen Bureau voor de Statistiek – Suriname.</ref>
 
=== Edukata ===
463

edits